kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinemada çocukların ayak sesleri duyuluyor!

DENİZ AYYILDIZ/GÜNAYDIN Fotoğraflar:Korkut KALAYCI
Türk Sineması'nda çocuk oyuncu devri yeniden başladı. Bir zamanların Ayşecikler'i Ömercikler'i geri döndü. Ulak'ta rol alan 25 çocuğun ardından şimdi de '120' filminde tam 120 çocuk görev aldı..
Son günlerin en çok konuşulan Türk filmi '120' gerçek bir hikayeyi anlatıyor. 1914 yılında Sarıkamış Savaşı sırasında cepheye cephane taşıyan, 120 çocuğun kahramanlık öyküsünü anlatan filmde Özge Özberk, Cansel Elçin, Emin Olcay, Demir Karahan ve Burak Sergen'in yanı sıra, beşi ana karakter olmak üzere yüzlerce Vanlı çocuk rol aldı. Geleceğin oyuncu adayları; Oytun Öztamur, Alican Yılmaz, Deniz Güngören, Mustafa Karakoyun ve Ozan Cem ile rol aldıkları '120'yi ve Van'daki çekimleri konuştuk. İlk defa uzun metrajlı bir filmde rol alan genç oyuncular, Van'da gördükleri sıcak ilgiden ve doğallıktan çok etkilendiklerini söylüyorlar. Kendi yaşlarındaki Vanlı arkadaşlarıyla çok iyi anlaşan ve çekimler sırasında sıkı dostluklar kuran İstanbullu gençler, Vanlı arkadaşlarının sanata ilgisini de takdirle karşılıyor. Vanlı çocuklar çekimlere o kadar büyük ilgi göstermiş ki, ailelerinden gizli sete gelmişler. Öğrenci çocuklardan biri, donma tehlikesi geçirmesine rağmen, kendisinin ısrarları ve ailesinin de teşvikiyle görevini, set doktorunun kontrolü altında tamamlamış.

BİRBİRİMİZİN KOÇU OLDUK
Yaşları küçük ama fikirleri büyük çiçeği burnunda oyuncular, önümüzdeki yıllarda Türk Sineması'nın gelişmesi için neler yapılması gerektiği hakkındaki fikirlerini anlattı. Çekimler sırasında oyuncu koçu kullanmayan gençler, "Biz birbirimizin koçu olduk" dedi.
Haberin fotoğrafları