kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayalim Türkiye'de oyunculuk yapmak

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
Elveda Rumeli'nin Zarife'si Filiz Ahmet diziyle birlikte hedeflerini de büyüttü. Üsküplü oyuncu: 'Önceleri cesaret edememiştim ama artık oyunculuğa Türkiye'de devam edeceğim' diyor..
atv ekranlarında yayınlanan Elveda Rumeli sayesinde Türk izleyicisi yepyeni yüzlerle tanışıyor... Bu oyunculardan biri de dizide Sütçü Ramiz'in ortanca kızı Zarife'yi canlandıran Filiz Ahmet... 26 yaşındaki güzel oyuncu dizide olduğu gibi gerçekten Üsküp'lü. Tiyatro kökenli bir aileden gelen Filiz Ahmet, çok küçük yaşlardan beri tiyatronun içerisinde ve aynı zamanda Üsküp Türk Tiyatrosu'nun da oyuncusu... Makedonya'da birçok ödül alan Ahmet'in en büyük hayali ise oyunculuğa Türkiye'de devam etmek...

* Elveda Rumeli'nin çekimleri nasıl gidiyor?
Çok güzel gidiyor. Yeni yeni alışıyorum. Önceden, kamera önünde oynamanın daha kolay olduğunu düşünüyordum. Çünkü yanlış yaptığında durduracaklarını ve tekrar tekrar çekerek düzeltebileceğimizi düşünüyordum. Ama şimdi anladım ki benim için tiyatro çok daha kolaymış.

AİLEM TİYATRO KÖKENLİ
* Üsküplü bir oyuncusunuz... Herkesin tek bildiği bu... Biraz kendinden bahseder misin?
Üsküp'te yaşayan en eski Üsküp'lülerdeniz. Bunlar çok sayılıdır. Çünkü çoğu, zamanında göçmüş. Kökeni tamamen Üsküplü olan sadece birkaç aile var. Oyunculuk olayına gelince; ben tiyatro kökenli bir aileden geliyorum. Dedem Lütfü Seyfullah, tanınan ünlü bir tiyatro oyuncusu ve Makedonya'da Türk tiyatrosunun kurucuları arasında zaten... Dedem de Türkiye'de 'Kurşun Ata Ata Bitmez', 'Kanije Kalesi' gibi filmlerde ve 'Komşular' diye bir dizide oynamıştı.

* Makedonya'da konservatuvardan mezun olmuşsunuz...
Makedon, Arnavut ve Türk bölümü olan bir konservatuvar. Ben de orada Türk tiyatro eğitimi veren bölümden mezun oldum. Ertan Saban, Erman Saban, Suzan Akbelge, Luran Ahmeti gibi dizide oynayan birçok arkadaşımla bu konservatuvarda beraber okuduk. Aslında lisede tıp eğitimi veren bir okulda okudum. Bu da zaten herkesi şaşırtan bir durum oluyor. Bunun dışında 2 ya da 3 yıl İsveç'te yaşadık. Sonra Makedonya'ya döndük.

* Tıp eğitimi alırken konservatuvara geçişiniz nasıl oldu?
Tıp lisesinde okurken bile tiyatroda oyunlarda oynuyordum. Liseyi bitirdikten sonra konservatuvar sınavına girdim. Yapılan sınavı kazandım. Hem de birincilikle. (gülüyor)

* Türkiye'de akrabalarınız var mı?
Çok fazla akrabamız var. Yaz tatillerinde kesinlikle Türkiye'ye geliyorduk. Bunun dışında tiyatroyla beraber festivallere çok geldik. Hem iş için hem de tatil için çok geliyordum Türkiye'ye. İstanbul'da çok arkadaşım var.

VAY BE! BİZİ SEVİYORLAR
* Diziye gelen tepkiler nasıl? İnsanlar artık sizi tanıyor Türkiye'de...
Burada herkesten ve her şeyden uzak olunca çok görmüyoruz tepkileri. İstanbul'a gidince farkına varıyorum işin büyüklüğünün. İnsanlardan güzel sözler duyuyorum ve 'Vay be gerçekten bizi seviyorlar. Gerçekten bu dizi izleniyor' diyorum. Forumlarda bizim dizide kullandığımız diyologların sokaklarda insanların diline düştüğünü okuyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

* Kamera önündeki ilk projeniz mi?
Bundan önce de oynadım. Ama bu kadar büyük projeler değildi onlar... Makedon televizyonlarında gösterilen, 4 ya da 6 bölümlük filmlerde oynadım. Bu kadar büyük bir ekiple ilk defa çalışıyorum.

* Türkiye'de yayınlanacak bir dizide oynayacağınız aklınıza gelir miydi?
Aslında daha önce de dizilerden teklif geldi ama kendimi hazır hissetmediğim için gitmedim. Biraz da korktuğum için hep erteliyordum. Galiba kısmetim böyleymiş. Zaten 'Sen diziye gelmedin. Dizi senin ayağına geldi' diye hep takılıyorlar bana...

* Peki dizi bittikten sonra neler yapmayı planlıyorsunuz?
Şebnem Abla'yla (Sönmez) Türkçe çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'de devam etmek istiyorum oyunculuğa. Neden devam etmeyeyim ki! Kısmet... Ama Makedonya'daki Türk tiyatrosunu hiçbir zaman bırakmayacağım. Çünkü zaten çok az sayıda Türk oyuncu kaldı bizim tiyatroda. Bizler de gidersek tiyatronun kapanmasına neden oluruz. Bunun yaşanmasını istemiyorum.

* Türk izleyicisi sizi Zarife olarak tanıdı; neşeli ve pozitif bir karakter. Peki gerçek hayatta nasıl birisiniz?
Pozitif ve hareketli olma konusunda Zarife'yle hemen hemen aynıyım. Birkaç sene önce kötü bir kaza geçirdim ve bu kazadan sonra hayata daha geniş bakmasını öğrendim. Hayatı ertelemiyorum artık...

* 6 dil bildiğinizden bahsediliyor...
Evet... Makedonca, Arnavutça, Türkçe, İsveçce, İngilizce ve Sırpça biliyorum. Bunların hepsini konuşabiliyorum.