kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halk ne diyor?

Bu ölümlerden hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde çalışan 24 yaşındaki kaynak işçisi Mikail Kavak, kablo toplarken elektriğe kapılıp öldü. Böylece Tuzla'daki tersanelerde son 7 ayda ölenlerin sayısı 17'ye ulaştı.


ALİ DÜRÜST: Bu kazaların önüne geçmek için, devletin derhal sistem değişikliğine gitmesi gerekiyor. Yeni bir sigorta sisteminin oluşturulması için vakit geldi. İşverenden bu kazalardaki mağduriyeti gidermek için belli bir kesinti yapılmalı ve bu paralar bir havuzda toplanmalı... Eğer iş yeri güvenlikli değilse, devamlı iş kazası oluyorsa aynı kasko gibi pirimler yükseltilmeli... İlgililere duyurulur...

RAMAZAN GÖK: 35 yıl bu işin içinde çalışan biri olarak yazıyorum. Biz bu işe Haliç kıyılarında çıraklık yaparak başladık. Malta, Hollanda, Portekiz ve İtalya'ya gittim ve bizim gibi çalışan cin tersaneleri armatör gemisini en kısa zamanda işinin bitmesini ister. Bütün mesuliyeti taşerona yükler. Tersanede oluşacak hasarlara kadar... Yazık!

EMEK ÖZGÜR: Yeri geldiğinde biz kimsesizlerin yanındayız diyenler, emeğin kutsal olduğunu söyleyenler, haktan hukuktan bahsedenler size sesleniyorum. İnsanlar göz göre göre ölüyor. Bu ölümlerden hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Hani hükümet, hani çalışma bakanı, hani muhalefet nerdesiniz? Patronlar size de sesleniyorum sizin için her şey para mı?