kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antrenörü içinde olan kardiyo cihazı 15 bin dolar

* Modellerinizden bahseder misiniz?
Çok farklı modellerimiz var ve ürünlerimiz belli fiyatların üzerindedir. En ucuzu yaklaşık 2 bin 900 dolar civarında. En pahalısı 15 bin dolar. 2008 yılında piyasaya çıkan en üst modelimiz, I pod'la uyumlu ve içinde sanal antrenör de var.(Bu dünyada ilk defa uygulandı.) İsterseniz size cihazdaki farklı programları anlatıyor. Hangi amaç doğrultusunda, ne uygulamanız gerektiğini öğretiyor. Bu programa göre, hangi evrede olduğunuzu ve ne yapmamanız gerektiğini size söylüyor. Hafıza kartı sokabileceğiniz USB girişi var. Yaptığınız bütün işlemleri hafızaya kaydediyorsunuz.

* Dünya pazarındaki yeriniz nedir?
Ciroya, üretim adetlerine bakarsanız dünyada bir numara olduğunu görürsünüz. Life Fitness, dünya devlerinden Brunswick Corporation'ın bir firmasıdır. Bilardo masaları sistemlerinden adını alıyor. Life Fitness da grubun bir parçası. Geçen yılki cirosu 6.6 milyar dolardı.

* Bir şirkete, bu cihazlarla bir spor merkezi kurmak ne kadara mal olur?
Şirketin ayırdığı orana, çalışan kişi sayısına göre değişiyor. Çok ufak bir şirketse 15-20 bin dolara halleder. 300-500 kişinin çalıştığı bir şirket, 60-70 metrekarelik bir yerini bu işe ayırıyorsa, ortalama 40-50 bin dolar arasına maleder. İstanbul'da iyi bir fitness club'a üyelik ortalama bin 500 dolardan başlıyor.