kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Dalgaya rağmen yere sağlam basıp, kârımızı % 30 artırırız'

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 2008'de de büyümeye odaklandıklarını söyleyerek, YTL cinsi kredilerde yüzde 30, döviz kredilerinde yüzde 40 ve net kârda yüzde 30'luk bir artış hedeflediklerini belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Dalgaya rağmen yere sağlam basıp, kârımızı % 30 artırırız'
Uluslararası piyasalarda dalgalanmaya neden olan bankacılık krizi Türk bankacılık sektörünü etkilemedi. Dünyanın en büyük bankaları onlarca milyar dolarlık zarar yazarken, Türk bankaları rekor kâr rakamları ile dikkat çekiyor. Garanti Bankası 2007 yılında net kârını yüzde 108 oranında artırarak 2.4 milyar YTL'ye yükselttiğini bildirdi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 2008 yılında da büyümeye devam edeceklerini belirterek, "İhtiyatlı iyimserliğe bürünmek lazım. Gerçek bankacılık kredi vererek olur. 2007'de bunu başardık. 52 milyar YTL'lik kredi portföyü ile Türkiye'nin en çok kredi veren bankası olduk. Bu yıl da YTL cinsi kredilerde yüzde 30, döviz cinsi kredilerde yüzde 40'lık bir büyüme hedefliyoruz. 2008 yılında bankanın net kârının da yüzde 30-35 oranında artmasını bekliyoruz. Hedeflerin arkasındayız" dedi.

'ÇALKANTI 6 AY DAHA SÜRER'
Garanti Bankası'nın 2007 bilançosu ve 2008 yılı hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Özen, uluslararası finans piyasalarındaki çalkantının en az iki çeyrek daha devam edeceğini öngörerek, iş planlarını oluştururken yere sağlam bastıklarını ve global çalkantıyı da hesapladıklarını belirtti. Özen, Türkiye'nin dışarıdaki krize rağmen bankacılık alanında ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade ederek, "Yurtdışında bankacılık krizi ve kredi problemleri ciddi şekilde devam ediyor. Esas problem şeffaflık. Bankaların ciddi şekilde sermaye ihtiyaçları var. Ancak ne kadar sermayeye ihtiyaçları olduğunu bilemiyorlar. Yapılandırılmış ürünlerin ikincil piyasalarında oluşan fiyatlar sağlıklı değil ve oynaklık yüksek" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları