kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Viyana'da Türklerin yaşadığı binada yangın çıktı

Yeni Haber
Viyana'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı onuncu bölgede bulunan Knöll sokağında iki binada birden yangın çıktı. Knöll sokağı 43 numaralı bina da Sivaslı Perier ailesinden 32 kişi yaşıyor. Perier Ailesinden dört yaşındaki Gül Perier hala hastanede yatıyor.

Sivaslı Perier ailesinden 32 kişinin bulunduğu binada yaklaşık 40 kişi yaşıyor. 32 dairenin bulunduğu binada 10 daire kullanılıyor. Yangın anıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na röportaj veren Ayten Perier (34), yatsı namazı için abdest almak üzere banyoya gittiğini ve yanık kokusunu hissederek önce evde bir yerin yandığını zannettiğini söyledi.

Kokunun dışardan geldiğini anladıktan sonra evin kapısını açtığını belirten Anne Perier, evin odaya dolan dumandan nefes alamaz duruma geldiğini söyledi. Perier, binanın lambasını yakarak diğer akrabalarını uyarmak üzere merdivene çıktığını ancak binanın elektriği kesildiğini ifade etti.

Bundan sonra eve geri girdiğini belirten Perier, çocukları ile birlikte, daha önceden arayıp haber verdikleri itfaiyenin gelmesini beklediklerini kaydetti. Perier, itfaiye ve polisin gelmesinden sonra, polisler gaz maskeleri ile evlere girdiğini ve önce çocukları, sonra kadınları ve ardında da erkekleri dışarı çıkardığını anlattı.

Yangın dumanından etkilenerek küçük çapta zehirlenme geçiren kişiler itfaiye merdiveni ile dışarı çıkartıldı. Yangın sırasında uyanık oldukları için zehirlenmekten kurtulan aile, hemen diğer akraba ve komşularını da telefonla arayarak uyumuş olanları uyandırdı. Almanya'daki olayı daha unutmadıklarını söyleyen aile "Çok korktuk. Artık hepimiz taşınarak ayrı ayrı binalarda kalmak istiyoruz. Allah korusun, büyük bir yangın olsaydı, bütün aile birden ölebilirdik" dedi.

İTFAİYENİN AİLEYE VERDİĞİ BİLGİYE GÖRE EĞER ERKEN MÜDAHALE BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Doğalgazla ısınan binanın bodrum katındaki gaz deposuna yangın
sıçrasaydı büyük bir facia olurdu. Yangından sonra küçük çapta zehirlenme geçirenler hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılanlar arasında iki aylık bebek Harun Perier'de bulunuyordu. Yapılan tedavinin ardından herkes geri evine yollandı. Ancak dört yaşındaki Gül Perier hala hastanede bulunuyor. Doktorlar herhangi bir hayati tehlikenin söz konusu olmadığını açıkladı.

Boşaltılan iki binanın sakinleri dışarıda üşümesinler diye belediye otobüsünün içinde bekletildiler. 22:20'de başlayan yangın gece 01:00'de söndürüldü. Ancak itfaiye doğalgaz sisteminin patlama tehlikesinden dolayı binaya saat 02:00'ye kadar kimsenin girmesine izin vermedi.

Yangından sonra kundaklama şüpheleri ağırlık kazandı. Açıklama yapan Kriminal Masası Polis Şefi Alois Pommer "Zanlı ya da zanlılar hakkında şu ana kadar herhangi bir ize ulaşılamadı. Bu konuyla alakalı her hangi bir görgü şahidi de yok. Yapılan incelemelerde kundaklama şüphesi ağırlık kazanıyor ancak soruşturma henüz tamamlanmadı" dedi.

Gece rahat yatamadıklarını söyleyen Perier ailesi, tekrar bir olaydan endişe duyduklarını ve olaydan sonra Viyana polisinin bina önünde birini görevlendirmediğini belirtti.