kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yannakis Kasulides T asos Papadopulos Dimitris Hristofyas

'Bizi yalanlar böldü'

Stelyo BERBERAKİS LEFKOŞA
Kıbrıs'ın güneyinde pazar günü kritik bir liderlik seçimi yapılacak. Ancak sokakta seçim heyecanı değil, adayı yıllardır bölen siyasiler ve 'sözlerden' bıkkınlık hâkim..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bizi yalanlar böldü'
Güney Kıbrıs'ta ilk turu bu pazar, yüzde 50 barajını geçen olmazsa ikinci turu gelecek pazar yapılacak başkanlık seçimleri iki aday arasında geçecek gibi görünüyor. Şimdiki Rum lider Tasos Papadopulos ile komünist AKEL'in lideri Dimitris Hristofyas arasındaki 1 puanlık fark devam ediyor. Adaylar her gece bir TV kanalında tartışma programlarına katılıyor, sorunlar ve vaatler üzerine konuşuyor. Peki Rum halkı ne diyor? Taksi şoförü Tony, 60 yaşını doldurmuş biri olarak Kıbrıs sorununun her bir aşamasını yaşamış.

'YAZIK DEĞİL Mİ BİZE?'
"Bugünkü adaylar da, önceki liderler de halka gerçekleri söylemedi. Ama bunlar politikacı. Halka yalan söylemekle görevliler" diyor. Siyasi hataların adayı ikiye böldüğünü, o gün bugündür hiçbir şey yapılmadığını söyleyip ekliyor: "Yazık değil mi? Ben şimdi hangi politikacıya inanayım da oyumu vereyim?..." Annan planına 2004'te "Hayır" diyen Rum halkının yüzde 76'sı da ikilem içinde. Acaba iyi mi yaptık; kötü mü? diyorlar. Aradan geçen 4 yılda çözüm için yaprak kıpırdamadığının bilincindeler. Oysa plan kabul edilse bugüne bugün Maraş belki kendilerine iade edilmiş, binlerce Rum göçmen evlerine dönmüş olacaktı.