kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mısırlı futbolcular büyüyle mi kazandı?

Gana basını, ülkedeki Afrika Kupası'nı Kamerun'u yenerek kazanan Mısır futbol takımının, final öncesi rakibin 'ayakları bağlansın' diye büyü yaptırdığını ileri sürdü..
Gana'nın ev sahipliği yaptığı 2008 Afrika Uluslar Kupası'nı geçtiğimiz pazar günü yapılan final maçında Kamerun'u 1-0 mağlup ederek kazanan Mısır milli takımının zaferine 'büyü' gölgesi düştü. Gana basını, Mısır'ın futbolcuların Angola'yı 2-1 mağlup ettiği çeyrek final maçı sonrası ülke federasyonunun verdiği özel primi Gana'ya cami yapmak için bağışladığını, çeyrek final, yarı final ve final öncesi de 3 inek kurban edip adaklar adadığını ileri sürdü. Basın, Mısır'ın final maçı öncesinde imamlara rakip takım futbolcuların ayaklarının bağlanması için 'kara büyü' yaptırdığı iddiasını da manşete taşıdı.

HAK EDEREK YENDİK
Mısırlı futbolcuların Gana'nın fakir kentlerinden Kumasi'de Müslüman tarikat şeyhi Ahmed Said'i turnuva boyunca 20 günde 3 kez ziyaret etmeleri de, bu duruma kanıt olarak gösterildi. Şeyh Said de, kupa zaferinin ardından yaptığı açıklamada, "Onların golden sonra kaleye giderek namaz hareketi yapmaları karşısında çok etkilendim" demişti. Mısır milli takımı teknik heyeti ise basında çıkan iddiaları reddederek "Biz Kumasi'ye fakir çocuklara yardımda bulunmak için gittik" açıklamasını yaptı. Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Samir Zaher de, "Futbolcularımız bileğinin hakkıyla kupa kazandı" dedi.