kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Lahana sarması
Lahana yapraklarını ayırın, tuzlu kaynamış suya batırın, süzün. Pirinci yıkayın, domates, soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biberle iç hazırlayın. Lahanaları hazırladığınız içle sarın, tencereye dizin. 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin. Limon suyu, tuz, dövülmüş sarımsak, nane ve kırmızı biberi karıştırarak sosu hazırlayın. Pişen lahanaların üzerine dökün, 5 dakika daha kaynatın. Tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağına alın, soğuk olarak servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
*
1 orta boy lahana
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet domates (ince doğranmış)
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet nane
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 demet maydanoz (ince doğranmış)

Sos:
* 2 limonun suyu
* 1 tutam tuz
* 5-6 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı nane ve kırmızı biber