kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mozaik pasta

Bisküvileri ufalayın. Margarini eritin, bisküvi, portakal kabuğu rendesi, fındık, 1 çay bardağı tahin ve kakaoyu koyup, karıştırın. Üzüm ve kayısıları doğrayın, bisküvili harca ekleyin ve hepsini harmanlayın. Kalıba bastırarak yayın ve 1 gece buzdolabında bekletip, kalıptan çıkarın. Üzerini çikolata rendesi ve 1 paket fındıklı krokanla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gr. margarin
* 2 paket pötibör bisküvi
* 1 kaşık portakal kabuğu rendesi
* 1 paket fındıklı krokan V3 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı tahin
* 1 kahve fincanı kuru üzüm
* 5 adet kayısı V1 çorba kaşığı pudraşekeri
* 1 dilim çikolata
* 1 yumurta

Şafak çorbası
Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin. Daha sonra domatesleri robottan geçirin. Domatesleri aldığınız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Hazırladığınız domates püresi ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yapmadan hemen önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılınmasını sağlayın. Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi dökün. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 1.5 çorba kaşığı un
* 1/2 litre süt
* 3 su bardağı et suyu
* 2 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı margarin

Palamut Pilakisi

Kılçıklarını çıkarttığınız palamutları kuşbaşı kesin. Soğanları yemeklik doğrayın. Temizlediğimiz mantar ve sivri biberleri dilimleyin. Domatesleri rendeleyin (veya soyup küp küp doğrayın). Havuç ve patatesleri haşladıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğrayın. Büyükçe bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağı alıp, kızdırın. Sonrasında soğanı bu yağda pembeleştirin. Diğer sebzeleri de tavaya alıp, 20 dakika kadar sote edin. İçine palamudu, iki su bardağı su, şeker ve tuzu ekleyip, balık yumuşayana dek pişirin. Arzuya göre üzerini kıyılmış maydanozla ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet palamut
* 400 gram patates
* 400 gram havuç
* 100 gram sivri biber
* 200 gram domates
* 50 gram mantar
* 2 adet orta boy domates
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı su
* Tuz