kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Lahana sarması
Lahana yapraklarını ayırın, tuzlu kaynamış suya batırın, süzün. Pirinci yıkayın, domates, soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biberle iç hazırlayın. Lahanaları hazırladığınız içle sarın, tencereye dizin. 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin. Limon suyu, tuz, dövülmüş sarımsak, nane ve kırmızı biberi karıştırarak sosu hazırlayın. Pişen lahanaların üzerine dökün, 5 dakika daha kaynatın. Tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağına alın, soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 orta boy lahana
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet domates (ince doğranmış)
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 demet nane
* 1 tutam tuz
* 1 yemek kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
Sos:
*
2 limonun suyu
* 1 tutam tuz
* 5-6 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı nane ve kırmızı biber

Hasret
Tencereye 2 bardak süt, un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını koyun, iyice çırpın. Ateşte katılaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. İyice soğutun. İçine 1 poşet krem şanti ve limon kabuğu rendesi koyup, mikserle çırpın. İçine 200 gr. sade tahin helvasını ufalayıp, karıştırın. Derin cam bir kabı ıslatın, tatlıyı dökün. Buzlukta 4 saat bekletin. Buzluktan alın, dolabın alt gözünde bir gece dinlendirin. Üzerine fıstıklı krokan ve susam krokan ufalayın, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
200 gram sade tahin helvası
* 1 poşet krem şanti
* 1 litre süt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 yumurta sarısı
* 1 limon kabuğu rendesi
Süslemek için:
*
2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı su
* 1 paket susam krokan
* 1 paket fıstık krokan

Sütlü mısır çorbası
Ayıklanmış mısıra, su ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çekince, sütü ilave edip, yaklaşık 40 dakika kadar orta hararetli ocakta kaynatın. Tuzunu ilave edip, sıcak olarak servis edin.

MALZEMELER
*
500 gram ayıklanmış taze süt mısır
* 500 mililitre su
*1 litre süt
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı tuz