kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yolda kaza olur' dedi korktuğu başına geldi

Yalçın BEL - SABAH
Abdurrahman Güvercin 10 yıl evinin önündeki virajın eğiminin yanlış olduğunu ispatlamaya çalıştı Belediye hatayı kabul etti ancak oğluna da araç çarptı. Komadaki çocuğun beyin ölümü gerçekleşti..
Evinin önünden geçen ve yapımında hata bulunan virajın bir felakate yol açmaması için 10 yıldır mücadele eden babanın korktuğu başına geldi. 3 çocuk babası Abdurrahman Güvercin, Ümraniye İnkilap Mahallesi Küçük Su Caddesi Çınar Altı Mevkisi'nde bulunan evinin önünden geçen virajın sık sık kazalara neden olması üzerine mahallede imza toplayarak ilçe belediyesine başvurdu. Ancak bir sonuç alamadı. Virajın hatalı yapıldığını belirterek düzeltilmesini isteyen Güvercin, 'can ve mal' güvenlikleri olmadığını bildiren bir dilekçeyi de Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. Yıllar süren yazışmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, Aralık 2007'de Abdurrahman Güvercin'e bir cevap gönderdi. 12 Aralık tarihli yazıda "Söz konusu bölgede yapılan incelemede araç trafiğinin hızlı seyrettiği belirlenmiş olup, ek krokide gösterilen şekilde hız kesici ve bariyerlerin yapılması ulaşım ve trafik emniyeti açısından uygun görülmektedir" denildi.

ARAÇ ÇARPTI
Yıllardır verdiği savaşı kazanmanın sevincini yaşayan Abdurrahman Güvercin'in 'en büyük korkusu' geçtiğimiz cuma günü gerçeğe dönüştü. Evlerinin yanındaki bahçe duvarına oturan Güvercin'in Yamanevler İlköğretim Okulu 6-D sınıfı öğrencisi oğlu Uğur Güvercin'e bir araç hızla çarptı. Halis Aynalı'nın kullandığı 34 ZV 8890 plakalı otomobil virajı alamayarak hızla yoldan çıkıp, küçük çocuğun oturduğu duvara çarptı. Uğur Güvercin, duvarla otomobil arasına sıkıştı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Uğur'un nabzı ile solunumunun durduğunu belirledi. CPR ile yeniden hayata döndürülmeye çalışılan Uğur, önce Ümraniye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tam donanımlı Yoğun Bakım Ünitesi olmadığı için Haydarpaşa Numune'ye sevk edildi ancak orada yer bulunmadığı söylendi. Bir saat ambulansta tutulan Uğur sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Çarpan şoför ise serbest bırakıldı.

BEYİN ÖLÜMÜ
Korkusu oğluyla gerçeğe dönüşen şoför baba Abdurrahman Güvercin (46), yaşadığının bir kâbus olmasını istediğini söyledi. Güvercin "Düşünebiliyor musunuz yıllardır bir yolun tehlikeli olduğunu yetkililere anlatmaya çalışıyor ve mücadelesini veriyorsunuz ve bu mücadelesini verdiğiniz olayı siz yaşıyorsunuz. Ateş yüreğinizin içine düşüyor. Bunun sorumlusu kim? Evinize girip çıkarken bir araba çarpacak korkusuyla yaşamak hayat mıdır" diyerek isyan ediyor. Evinin tam virajın ortasında olduğu için daha önce de bir kamyonun yoldan çıkarak bahçesine düştüğünü anlatarak, "Kendi imkânlarımla bidonların içini çimentoyla doldurarak yol kenarlarına bariyer kurdum. Komşularımın ev ve bahçe duvarları yoldan çıkan araçların çarpmasıyla defalarca yıkıldı" diye konuştu. 5 gündür yaşam savaşı veren 12 yaşındaki Uğur Güvercin'in ise dün beyin ölümü gerçekleşti.
Haberin fotoğrafları