kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Deveyi 'Hamudu' ile götürmek!

'Hamudu'; Nişantaşı'nda Valikonağı Caddesi üzerinde, ufak bir hamburgerci... Kullanılan malzemeler, fiyatlar, çalışanlar, temizlik, kısacası her detay son derece titizlikle ele alınmış ve gayet başarılı... Kendisini 'Törkiş fest fuud' diye tanıtan mekan, sıcak-soğuk sandviçleri, döneri ve diğer seçenekleriyle modern büfe anlayışına sahip. Mönü dahil her yerde yabancı kelimelerin Türkçe yazılışı özellikle tercih edilmiş. 2007 yılında Yavuz Toktaş (Toktaş A.Ş.), Alican Duran (Duran Ofset), Celal Akçakaya (Yeşilköy Yelken, Sinema 74) ve Ersin Keskin (Eren İnşaat ve Döviz) adlı dört genç girişimci, esas işlerinin yanı sıra İnnove Gıda A.Ş.'yi kurdu. Kurulan şirket, projeleri, yenilikleri ve yatırımları ile önümüzdeki yıllarda Türk hızlı yemek sektöründe faaliyet gösteren önemli firmaların arasında yer almayı hedefliyor.

SICAK SANDVİÇ RÜZGARI
Son zamanlarda dünyanın birçok yerinde soğuk sandviçler yerine sıcak sandviçler tercih edilmeye başlandı. Londra, Paris ve New York'ta bile... Evet, New York'ta geçtiğimiz sonbaharda bir fast food alternatifi olarak hizmete giren 'Swich Pressed Sandwiches' şu sıralar çalışan New Yorklular'ın öğle aralarında sıklıkla tercih ettiği bir adres. Sandviçlerini soğuk yemeye alışık Amerikalılar içinde peynirden farklı malzemelerin de bulunduğu bu sıcak sandviçleri yepyeni bir deneyim olarak nitelendiriyor. İşte bu noktada 'Hamudu' da İstanbul Nişantaşı ve Beylikdüzü'ndeki şubelerinde başladığı macerasına önümüzdeki aylarda şube sayısını arttırarak devam ediyor. Mekanın yiyecek içecek danışmanı, gurme ve Mutfak Sanatları Akademisi Kurucusu Osman Serim. Yavuz Toktaş, "Lezzetimize güveniyoruz. Öyle ki gelen bir şeyin tadına bakıp gidemeyecek, deveyi hamudu ile götürmek isteyecek" diyor.

DERGİSİ BİLE VAR
Bu arada dört ortak, sadece mekanlarında, müşterilerine ücretsiz olarak verdikleri bir karikatür dergisi bile hazırlatıyor. Karikatürist Emrah Ablak'ın yarattığı tipleme Kamil Hamudu ve ailesinin hikayesi Hamudu Dergisi'nde. Ablak (Avni, Hıbır, Lemanyak, Lombak, Penguen, Uykusuz, TÜBİ- TAK) ayrıca 'Hamuda'da, internet üzerinden yayın yapan 'Hamudu Çenıl'ın da yaratıcısı... Mekandaki plazma TV'lerde yemeğinizi yerken 'Hamudu Çenıl'dan güncel haberleri ve kamera şakalarını seyredebiliyorsunuz.

TİTİZ ÇALIŞIYOR
Bu mekanda, tüm personel eldivenlerle çalışıyor, yiyeceklere direkt temas yok... Ürünler profesyonel aşçılar tarafından oluşturulmuş. Ekmekler mutfakta lazım oldukça, anında pişiriliyor. Dolayısıyla günün hangi saati olursa olsun burada taze ekmek yenilebiliyor. Hamburger köftesi yüzde 100 et ve baharat karşımı, ilave bir katkı malzemesi yok! Kızartmalarda donuk yağ kullanılmıyor, sadece mısır özü ve çiçek yağı kullanılıyor. Tavuklu burgerler ızgara göğüs etinden, tavuk kıyması kullanılmıyor ve yağda kızarmıyor. Döner, taze marine edilmiş dana etinden hazırlanıyor, kıyma kullanılmıyor. Vejetaryenler için ızgara hellim peynirinden hazırlanan 'Peynirger' ve patlıcan, kabak, havuç, domates ve hellim peyniri ile hazırlanan 'Otlu Hamudur' seçenekleri de var.