kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Şafak çorbası

Malzemeler
* 1 kilo domates * 1 çorba kaşığı salça * 1.5 çorba kaşığı un * 1/2 litre süt * 3 su bardağı et suyu * 2 yumurtanın sarısı * 1 çorba kaşığı margarin
Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin. Daha sonra domatesleri robottan geçirin. Domatesleri aldığınız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Hazırladığınız domates püresi ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yapmadan hemen önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın. Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılınmasını sağlayın. Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi dökün.

Alman pastası
Malzemeler
* 175 gram margarin * 4 yumurta * 1 tatlı kaşığı mahlep * Kibrit kutusu kadar yaş maya * 1 su bardağı su süt karışımı (ılık) * 1 kutu kakaolu fındık kreması * 750 gram un * 1 su bardağı şeker
Margarini eritip soğutun. Ilık su ve süt ile mayayı eritin, 10 dakika dinlendirip hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, mahlep ve şekeri koyun, yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın. Üzerini örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. 1 yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yağlanmış tepsiye koyun. Tepside de 20 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca ortadan ikiye kesin. Kesilen parçaların üzerine kakaolu fındık kreması sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Üzerine bolca pudraşekeri serpin. 1 kutu kakaolu fındık kremasını ocakta eriterek üzerine gezdirin ve servis yapın.

Besmeç
Malzemeler
* 1/2 kg. kıyma (yağlı) * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 300 gr. bulgur (köftelik) * 2 çorba kaşığı salça * 2 adet domates (rendelenmiş) * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Kıyma ve soğanı iyice yoğurun. Bulgur, salça, domates, tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, bulgurlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika daha yoğurun. Yoğrulmuş harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yassı köfte şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, her iki tarafları da kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.