kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Sahan'ın sahibinden tarihi yatırım

Sortie'deki Sahan dahil 8 restoranın sahibi olan Tahir Tekin Öztan, memleketi Gaziantep'teki tarihi Şirehan Oteli'ni aldı. Şirehan Oteli, 1886 yılında, II. Abdülhamit'in padişahlığı döneminde, Kaymakam Rıfat Bey'in girişimleri ve dönemin Belediye Başkanı Mustafa Ağa'nın halktan topladığı paralarla yaptırılmış.

150 YATAKLI BİR OTEL
Öztan, "Amacım turizme, Gaziantep'e gelenlerin konaklayacakları bir tarihi otel kazandırmak değil. Bu oteli görmek için, Gaziantep'e özel turlar düzenlenmesini sağlamak" diyor. Öztan tüm restoran sahiplerini memleketlerine, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak yatırım yapmaya davet ediyor. Şirehan Oteli, 150 yatak kapasiteli. Gaziantep'in kendine özgü meslek gruplarının dükkanlarının bulunduğu, bin kişilik bir restoranı olan Yemişhan da Şirehan'a bağlı. Tahir Tekin Öztan, yıllar önce herkesin "Batarsın, bu yerde lokanta tutmaz" dediği bir yatırım daha yapmıştı. Ataşehir'deki Sahan Vega'yı açtığında bölge kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerdi. "Arabamla defalarca bu arazinin etrafında gezinip geçiş yollarına baktım. 'Buraya öyle bir yer açmalıyım ki örnek olmalı' dedim. Adeta bir nakış gibi işledim burayı. Yaz ayları için havuz, düğünler için alan yaptım" diye konuşan Öztan, sonunda başarıya ulaştı.

TÜM EKİP MANİKÜRLÜ
O, tüm detaylarıyla yaptığı işin hakkını veriyor. Yemeklerin lezzeti bir yana, personelini psikolog ve psikiyatristlerle düzenli olarak eğittiğini belirtiyor. Personeline, sağlıklı eller, parmaklar için manikür yaptırıyor. Mutsuz ve sorunları olan çalışanları, rehabilite etmeden işe başlatmıyor. Öztan'ın şimdiki amacı ise Sahan'ı dünyaya yaymak. Bunun için de 'Brand Build Up' adlı profesyonel bir şirketten destek alıyor. Ünlü yatırımcı, Gaziantep yemek kültürünü ve dolayısıyla Türk lezzetlerini, sahibi olduğu mekanlar aracılığıyla dünyaya sunuyor.