kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Burada kalıp kıran kırana mücadele edeceğim

Hülya KARABAĞLI
"İnsan bu ülkeden çekip gitmek istiyor" açıklamasıyla tartışma yaratan piyanist Fazıl Say, GÜNAYDIN'a konuştu: Kızımın geleceği ve tüm aydınlar için burada kalacağım!..
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından GÜNAYDIN'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Babasını dinleyecek
Geçtiğimiz aylarda, Türkiye'den çekip gitmek istediğine ilişkin sözleriyle ülke çapında geniş bir tartışma yaratan Say, "Burada kalacağım ve kızım için, tüm aydınlar ve karanlığa karşı çıkanlar için kıran kırana mücadele edeceğim" dedi. Kendisine "Ülkende kal, mücadele et" diyen babası Ahmat Say'ı dinleyeceğinin mesajını veren ünlü piyanist, "AKP aydınları, meydanlardaki milyonlarca insanı görmezden geldi ve karanlıklar caddesine saplandı" diye konuştu. Say, 'Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Büyükelçisi' sıfatına sahip olduğunu hatırlatarak, "Büyükelçi olarak bu gidişata karşı kıran kırana mücadele etme kararı aldım. Şu anda nasıl mücadele edeceğimi söyleyemem ama çeşitli imkanlarımı kullanırım" dedi.