kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarkan'ın müziğini yapan çok sanatçı var

ÖZLEM AVCI
Seyhan Müzik'in sahibi Bülent Seyhan, müzik dünyasına dair ilginç açıklamalarda bulundu. Müziği, elektronik tınıların bozduğunu söyleyen Seyhan, Tarkan'ı da eleştirdi: Onun müziğini yapan çok!..
Unkapanının en ünlü yapımcılarından biri Bülent Seyhan... Üniversite sıralarında iken bir kaset almak için yolu Unkapanı'na düşen Seyhan, tezgahındaki 124 kaseti satarken artık 3- 4 milyon albüm satışına ulaşmış yapımcılar arasında ve Seyhan Müziğin de sahibi... Gülben Ergen, Demet Akalın, Emrah, Işın Karaca ve Yıldız Tilbe gibi pek çok ünlü ismin yapımcısı olan Bülent Seyhan, müzik sektörü ve sanatçılar hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

* Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunusunuz. Ticaretle uğraştığınız için pişman mısınız?
Hayır, hiç pişman olmadım. Müzik bitse dahi tek bir albüm satılana kadar işimi yapmaya devam edeceğim. Sesi güzel olanlara yardımcı olacağım.

KÖTÜ REKLAMA YER YOK

* Bülent Seyhan ismini herkes bilir ancak çoğu insan sizi tanımaz. Perdenin arkasında durmanız gerekiyor mu?
Müziğin yolunun açılması için her zaman varım. Ancak onun dışında ekranlara çıkmama gerek yok! Eğer farklı işlerde olmak istiyorsanız TV'lere çıkarsınız. Şov yapmak isteyenler televizyona çıkıp, Unkapanı'nın kötü olduğunu söylüyorlar. Aslında Unkapanı kurtkapanı değildir.

* Ankaralı Mahmut ile Tarkan, albüm satışında aynı gidiyormuş. Doğru mu?
Öyle bir şey yok! Reklam olsun diye yapıyorlar. Bir zamanlar Ankaralı Namık'ın satışları Tarkan'ı bile geçmişti. Namık ile ikisini kapıştırıyorlardı. Ancak yeni satışlarda Tarkan daha iyi gidiyor. Tarkan da yeni tarzından dolayı şu anda istenilen rakama ulaşmış değil!

TINISI OLMALI

* Tarkan'ın yeni tarzını beğendiniz mi?
Tarkan gibi elektronik müzik yapan çok var. Müziği bozan bu tarz müzik. İnsanlar artık müziğin tınısını duymak istiyor. Yeniden o eski müziğin geri döneceğine inanıyorum.

* Türkiye'de çalışmak istediğiniz bir sanatçı var mı?
Çalışmak istediklerimin hepsiyle çalışıyorum. Bazı isimlerin başka firmalarla sözleşmesi var ve bu nedenle biz onlara teklifte bulunmuyoruz. Her şeyden önce elektrik tutması gerekiyor. Ancak bir sanatçı boşta kalmışsa mutlaka onunla çalışırız.

* Sanatçılar, besteler hakkında fikrinizi sorduklarında yorum yapıyor musunuz?
Evet, yeri geldiğinde iyi ya da kötü diyoruz. Yanlarındakiler her zaman gerçeği söylemez. Ama bizim işimiz gerçekleri söylemektir. Gülben Ergen'in 'Kandıramazsın Beni' isimli şarkısının tutacağını söyledim, tuttu. Keza Demet Akalın'a 'Aşkın Açamadığı Kapı' parçasının tutacağını söylemiştim. Ancak şu sıralarda hangi parçaların tutacağını bilmek zor. Tahmin ediyorsunuz ve bazen yanılabiliyorsunuz.
Haberin fotoğrafları