kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Her yerde Penelope rüzgarı esiyor

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Her yıl Hollywood'un ünlü isimlerinin gövde gösterisi yaptığı 58. Berlin Film Festivali'nin açılışına bu yıl da 'baba' isimler katıldı. Festivalin açılış filmi Martin Scorsese'nin yönettiği Rolling Stones belgeseli 'Shine A Light' olunca festival merkezi de rock ritimleriyle hareketlendi. Scorsese'nin yanı sıra efsane grubun efsane müzisyenleri Mick Jagger ile Keith Richards da oradaydı.

Hayal kırıklığı!
Ayrıca Scorsese'nin 'Köstebek' dahil birçok filminin görüntü yönetmenliğini yapan usta Michael Ballhaus, ünlü yönetmen Tom Tykwer, aktör Udo Kier gibi Alman sinemasının dünyaya açılan isimleri de festivale destek verdi. Yarışma dışı gösterilen bu film, Berlin'e beklenen hareketi getirdi getirmesine ama 'Altın Ayı' yarışı için aynı şeyi söylemek biraz zor... Benim gibi festivale geç gelen kişiler yarışmada maalesef henüz heyecanlandırıcı bir yapım olmadığı şikayetini duymakta gecikmedi. Özellikle Penelope Cruz ve Ben Kingsley gibi iki ünlü ismin başı çektiği 'Elegy' (Agit) adlı filmin yarattığı hayal kırıklığı çokça konuşuldu. Ancak ucu ucuna yetiştiğim kadarıyla Cruz'un havası her yerde esmiş. Sadece hoşluğuyla kırmızı halıda yürüyüşüyle ve basın toplantısında gördüğü büyük ilgiyle değil, Cruz festivalin sponsoru L'oreal'in yüzü olarak da caddeleri süslüyor. Nereye dönseniz, o var.

Roberts yok!

Bu arada yarışmadaki 'Bahçedeki Ateş Böcekleri' filminin oyuncularından Julia Roberts ortalarda görünmediği için filmin kadrosundaki diğer isimler festivalde öne çıkıyor ve 'Hereos'un oyuncularından Hayden Panettiere de hayvan hakları savunucusu olarak verdiği çabalarla da bir kez daha takdir ediliyor. 'Kan Dökülecek'in başrolündeki Daniel Day Lewis de en önemli konuklar arasında sayılıyor.