kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir provokasyonu engellemiş olduk

Zülfikar Ali AYDIN / SABAH
Kocaeli Üniversitesi rektör yardımcıları, "Provokatörlerin olay çıkarmasını engellemek için 11 türbanlıyı kapıdan aldık, ancak derse türbanlarını çıkarıp girdiler" dedi..
Üniversitelerde türbanı serbest bırakan anayasa değişikliğinin geçmesinin ardından öğrencilerin türbanlarıyla derse alındığı belirtilen Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenciler dün okula türbanlarını çıkararak girdi. Bazı öğrencilerin peruk takması, bazılarının ise kafalarına atkı sarması dikkat çekti.

'YASAYA UYARIZ'
SABAH'ın sorularını yanıtlayan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasret Çomak ve Ayşe Sevim Gözay, türbanlı öğrencilerin derse girdiği yönündeki iddiayı yalanladı. Prof. Dr. Çomak, "Anayasal değişiklik Meclis'e geldiğinde rektörümüzün mail adresine çok sayıda 'Olay çıkaracağız. Türbanla içeri gireceğiz' mesajları gelmişti. O gün de kapının önünde provokatör bir grup vardı. Gerginlik çıkarmak istiyorlardı. Yönetim olarak öğrencileri bu grubun içinden ayırıp içeri almaya karar verdik. Öğrencileri içeri aldıktan sonra barış içinde derslerin yapılabilmesi için kendileriyle uzlaşarak türbanlarını çıkarmalarından sonra derse girdiler. Olayı yanlış yansıttılar. Biz üniversite olarak yasaların üzerinde değiliz. Yasalar neyi emrederse onu uygularız" dedi.

DERSE ALINMADILAR
Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde kampusa türbanlı olarak girmek isteyen öğrenci olmazken, Adana Çukurova Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nde ise önceden olduğu gibi öğrenciler kampusa türbanlarıyla girebiliyor, ancak derslere alınmıyorlar. Malatya İnönü Üniversitesi'nde ise türbanlıların kampusa sokulmaması konusunda önceki gün alınan üniversite senatosu kararı uygulanıyor.
Haberin fotoğrafları