kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Meltem Taşkıran bestesini kendisinin yaptığı ‘Savaş Dinçel Ağıtı’nı seslendirdi.

Eminim babam şimdi bize 'nah' yapıyor

Öner ÖNGÜN
Savaş Dinçel 'Ustalara Saygı' etkinliğiyle anıldı. Gözyaşlarının eksik olmadığı gecede ünlü tiyatrocunun oğlu Barış Dinçel, "Babam hepimize nah işareti yapıyor" diye konuştu..
Geçirdiği kalp krizi sonucu geçtiğimiz aralık ayında vefat eden tiyatro sanatçısı Savaş Dinçel, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu'nca düzenlenen Ustalara Saygı' etkinliğiyle anıldı. Akatlar Kültür Merkezi'ndeki gecede konuşmacı olarak sahneye çıkan Mustafa Alabora, "Yapabilirim sanmıştım ama yapamayacağım'' diyerek gözyaşları içinde salondan ayrıldı. Savaş Dinçel'in dostu Müjdat Gezen üzgün olduğu için geceye katılamazken, Halit Kıvanç, Dolunay Soysert ve Bennu Yıldırımlar gibi ünlü isimler hazır gecede bulundu. Duygusal anların yaşandığı gecede Dinçel'in oğlu Barış Dinçel'in şu konuşması davetlileri gülümsetti: "Babamı, gömüleceği gün, cenaze namazından önce minarenin tepesinde gördüm. Oradan imama 'nah' işareti yapıyordu. Eminim ki şu anda da bize bir yerlerden bakıp nah yapıyordur!"

Dinçel'e ağıt yaktılar
Saygı gecesinde Savaş Dinçel'in oyunlarından kesitler sergilenirken, Meltem Taşkıran da sözlerini Müjdat Gezen'in yazdığı 'Savaş Dinçel Ağıtı'nı okudu.
Haberin fotoğrafları