kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Türkiye'nin gerçek gündemi dizilerde

Türkiye'nin suni gündemi, "türban tartışmalarına" kilitlenmişken, memleketin hayati meselelerini tartışma ve kamuoyuna duyurma görevi ise televizyon dizilerine düştü. İşte sözde "senaryolar" ve anlattıkları:

1- ASELSAN muamması Köprü'de çözülüyor

Star tv'nin ilgiyle izlenen dizisi Köprü, ASELSAN'da çalışan genç mühendislerin birbiri ardına kuşkulu bir şekilde ölmelerini senaryosuna taşıdı. Dizide, ülkemizi mesken tutan ve Amerikan aksanıyla İngilizce konuşan yabancı ajanların, tank ve uçaklar için elektronik yazılım keşfedip, dışa bağımlılığı ortadan kaldıran genç mühendislerimizi birer birer öldürttüğü iddia edildi. Dizide ayrıca büyük kentlerde araç yakma eylemlerinin, bölücü örgüt yanlıları tarafından kışkırtılan kimsesiz sokak çocukları tarafından gerçekleştirildiği de dramatik bir üslupla anlatıldı.

2- Pars Narkoterör'den ekonomik analiz

Show TV'nin yayınladığı Pars: Narkoterör dizisinde uyuşturucu baronu Mehdi, örgütün kasasını tutan görevliye ekonomik geleceğimiz hakkında şu yorumu yaptı: "Baharda kriz çıkacak. Ben sana petrolün varili 100 doları bulacak dememiş miydim? Ama yetmez. 135'e kadar çıkacak. Aha şuraya yazıyorum, petrolle beraber altın da yükselecek. Sen şimdilik parayı altında tut he mi?" Uyuşturucu ağının Ankara temsilcisi eski bakan Vahit ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Yabancılar bizim piyasadan para çekmek isteyince hemen terörü azdırırlar. İki ay önce de böyle yaptılar ama hemen Ortadoğu'dan sıcak para takviyesi yapıldı ve oyun bozuldu. Hani Suudi Kralı'nın iki uçağından birinden tonlarca hurma getirildiği yazılmıştı. Ama uçaktan inenler hurma değil, paraymış. Sen de 20, ben diyeyim 30 milyar dolar inmiş uçaktan..."

3- Vadi'deki İskender Büyük, Veli Küçük mü?
Devlet içinde yuvalanan yasadışı örgütlenmelere karşı büyük bir operasyonun başlatıldığı şu günlerde Show TV'deki Kurtlar Vadisi: Pusu dizisi de gündeme kayıtsız kalmadı. Dizinin son bölümünde birdenbire ortaya çıkan olan "İskender Büyük" adlı karakterin isminin "Veli Küçük"ü çağrıştırması dikkatlerden kaçmadı. İskender Büyük'ün ilk icraatı ise "Başkan" olarak bilinen istihbarat biriminin başındaki yetkiliyi etkisiz hale getirmesiydi. Görünen o ki, Büyük İskender, Hakan ve Köstebek Cengiz ile birlikte Polat Alemdar'ın başına yeni çoraplar örmeye çalışacak. Bu arada Kurtlar Vadisi izleyicileri; "Kırmızı Kitap" kod adlı belgenin içinde ne olduğunu da merak ediyorlar. İskender Büyük'ün, Polat'ın eline geçmemesi için azami çaba harcadığı bu belge, önemli sırlara ışık tutacağa benziyor. Bakalım, Kurtlar Vadisi daha önce olduğu gibi yine "fincancı katırlarını" ürkütecek mi?