kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oyuncu değişikliği

ABD'deki seçim yarışı adaylardan sonra kampanya müdürünü de işsiz bıraktı! Obama'nın yükselişini durduramayan Hillary, faturayı kampanya müdürü Doyle'a kesti 4 Mart'taki kritik iki ön seçim öncesinde yeni müdür atayan Hillary, CBS'e ilk umutsuzluk sinyalini de verdi: Adaylığı kazanamazsam senatör kalmaktan mutluluk duyarım ..
Eski First Lady Hillary Clinton, bu kasımda yapılacak başkanlık seçimi için aday adaylığını neredeyse bir yıl önce açıkladı. Diğer adaylardan daha erken seçim kampanyasına başladı, daha çok para topladı. Eski başkan olan eşi Bill Clinton sayesinde birçok güçlü ismi de yanına çekti. Ancak yine de genç ve karizmatik, enerjik Senatör Barack Obama rüzgarı karşısında ağır bir etkinlik sağlayamadı.

'GURUR DUYUYORUM'
Hafta sonunda Washington, Louisiana ve Kansas'taki ön seçimlerde Obama üçte üç yapınca, aradaki delege farkı kapanınca Clinton başarısızlığın faturasını kampanya direktörüne kesti. Evlatlık kızı gibi gördüğıü söylenen Patti Solis Doyle'u görevden alarak yerine Maggie Williams'ı getirdi. Bu değişiklik Clinton cephesinin uzun süren kampanya maratonuna taze bir kan getirme isteği olarak yorumlandı Doyle yaptığı yazılı açıklamada Hillary kampanyası için üst düzey danışman olarak görev yapacağını belirtip "Bu kampanya bizlerin ve ailelerimizin büyük fedakarlıklarıyla ayakta. Kampanyada yer almaktan ve Clinton'ın 16 yıldır arkadaşı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Biliyorum ki çok iyi bir başkan olacak..."

'SENATÖR KALIRIM'
Clinton da "Doyle bu noktaya gelmemizde büyük emek harcamıştır" diyerek onu kovmadıklarını, ayrılma kararının kendisine ait olduğunu savundu. Uzmanlar kampanya direktörünü değiştirmenin Clinton'ın Obama'ya karşı yeni bir strateji çerçevesinde hareket edeceğinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Daha önce ırk ve siyasi deneyim kartlarını oynayıp ters tepki alan Hillary'nin artık Obama'yı kişisel olarak hedef almayacağı söyleniyor. CBS televizyonuna yaptığı bir açıklama da Hillary'nin hırsının azaldığını gösterir gibi: Başkan adaylığını kazanamazsam senatör olarak devam etmekten mutluluk duyarım..."
Haberin fotoğrafları