kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık... Sağlık...

DIŞ HABERLER
Alzheimer'dan muz ve elmayla korunun
İNGİLTERE'DEKİ Newcastle Üniversitesi uzmanları alzheimer'dan korunmanın bitkisel formülünü açıkladı. Günlük olarak taze muz, portakal ve elmanın beyindeki hasarı engellediğini ve beyin hücrelerini koruduğunu belirten uzmanlardan Prof. Chang Y. Lee, "Bu 3 meyve alzheimer'ın yanı sıra beyin fonksiyon bozukluklarından kaynaklanan pek çok hastalığı engelleyebilir" dedi.

Az kalorili diyet yumurta
ÇİNLİ bilim adamları, içinde şifalı bitkiler taşıyan ve normal yumurtadan yüzde 35 daha az kalorili "diyet yumurta" üretti. Diyet yumurtaların, içindeki bitkisel özler sayesinde hem kanserden koruduğu hem de akciğer ve karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağladığı ifade edildi. Bilim adamları, "Yıllık bilimsel çalışmalar sonucunda yumurtayı daha sağlıklı hale getirmeyi başardık" açıklaması yaptı.

Diyet içecek daha fazla kilo aldırıyor
ABD'DE yapılan bir araştırma diyet içecekler ya da tatlandırıcıların, zayıflatmanın tersine daha da çok kilo alınmasına neden olduğunu ortaya çıkardı. Purdue Üniversitesi'nin araştırmasına göre, vücut şeker tadının alınmasıyla birlikte kalorili bir yiyecek için kendini hazırlıyor. Ancak tat gelmesine karşın tatlandırıcı ya da diyet içeceklerdeki gibi kalori gelmediğinde metabolizmanın çalışma şekli bozuluyor. Bu da daha fazla yağ depolamaya ve kalori yakmamaya neden oluyor.

Zeki insanda alkolik olma riski yüksek
İNGİLTERE'DEKİ Tıbbi Araştırma Konseyi, zeki insanların alkolik olma riskinin daha yüksek olduğunu açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, zeki insanlar daha zor ve stresli işlerde çalışıyor, bu da alkole yatkınlığı artırıyor. Ayrıca, erkek baskısı altında çalışan kadınların da alkol bağımlılığına yakalanma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Kök hücreden deri ürettiler
ALMANYA'DA EuroDerm Şirketi ile Fraunhofer Enstitüsü uzmanları, saç tellerinden alınan kök hücrelerle laboratuvar ortamında deri yapmayı başardı. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Dr. Andreas Emmendorfer, "Saç köklerinden kök hücre elde etmeyi başardık. Bu hücrelerden de kişinin kendi derisini oluşturup nakledebiliyoruz. Böylece insanlar ömür boyu yanık izleriyle yaşamak zorunda kalmayacak" dedi.

Kısırlığa karşı yılan zehiri kremi
BİLİM adamları kırışıklıkları botoks ya da ameliyat gibi zahmetli yollara gerek kalmadan ortadan kaldıran "yılan zehri kremi" üretti. Defy Time firması tarafından botoks gibi yılan zehrinin kasları "dondurma" özelliğinden faydalanılarak geliştirilen Synake isimli kremi sabah akşam düzenli kullanmak yeterli oluyor. ABD ve İngiltere'de piyasaya sürülen kremin fiyatı ise ortalama 100 dolar civarında.