kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiliz polisi, halktan yardım istedi

Yeni Haber
Suç oranlarının giderek arttığı İngiltere'de polis yetkilileri tarafından hazırlanan bir raporda, suçların önlenmesi için halktan yardım istendi...
Daily Mail gazetesinin haberinde, halkın yıllardır çevre izleme komitelerinde görev aldığı hatırlatılarak, polisin bununla yetinmediği, halkın gece-gündüz çeşitli saatlerde sokakta dolaşmasının ve yasalara aykırı durumları polise ihbar etmesinin istendiği belirtildi.

Bazı durumlarda komşuların bir araya gelerek istihbarat ekibi oluşturmasının bile önerildiği polis raporunda, birbirleri hakkında casusluk yapmaya zorlanan komşular arasında gerginlikler olabileceği uyarısında da bulunuldu.

Teklifi içeren raporu hazırlayan Hertfordshire Polis Müdürü Frank Whiteley, ülkede halkın yüzde 23'ünün çevre izleme komitelerine üye olduğunu hatırlattı ve yeni teklifin, bu birimlerin daha aktif hale getirilmesinden ibaret olduğunu ifade etti.

Muhalefet ise teklifin, hükümetin "polisiye hizmetlerin ucuza getirilmesi" planının etkisiyle hazırlandığını ve mahalle sakinlerinin birbirine düşürülmesinin durumu daha da kötüleştireceğini öne sürdü.

AA