kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tahliye yok, sonraki duruşma 25 Şubat’ta

ANKA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Tahliye yok, sonraki duruşma 25 Şubat’ta
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 3. duruşması tamamlandı. Davanın 4. duruşması, 25 Şubat 2008 tarihinde görülecek.

Beşiktaş'taki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşması, yaklaşık 8 saat sürdü. Mahkeme, duruşma sonunda, müdahil avukatların Samsun ve Trabzon'da açılan davaların Dink davasıyla birleştirilmesi talebini reddetti. Mahkeme ayrıca, 19 sanıktan tutuklu bulunan 8'inin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Dink'in avukatlarının O.S.'nin gerçek yaşının tespit edilmesi talepleri bir sonraki duruşmada görüşülmek üzere reddedilirken Dink'in İstanbul Vali Vekilinin makamında görüştüğü iki istihbarat elemanına ilişkin bilgilerin de valilikten istenmesine karar verildi. Mahkeme, Trabzon emniyetinde Dink cinayeti öncesi ve sonrasında toplanan istihbarat bilgilerin de 25 Şubat'ta değerlendirilmesini karara bağladı.

Duruşma bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dink'in avukatlarından Bahri Bayram Belen, gazetecilerin davaya ilişkin bilgi edinme haklarının korunması gerektiğini söyledi. Belen, "Kapalı celse ile yayın yasağını birbirinden ayırmak gerekiyor. Türkiye kamuoyu davanın gidişatı ile ilgili bilgi edine hakkına sahiptir" dedi.

Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ise davanın 4. duruşmasının çok yakın bir tarihe ertelenmesinin, bir sonraki duruşmada birkaç tahliye olabileceği ihtimalini ortaya koyduğunu söyledi. Turgut, "Benim müvekkilim milli duygularının rencide edilmesi nedeniyle bu olaya alet oldu" diye konuştu.

3. duruşması bugün yapılan ve 4. duruşması iki hafta sonraya bırakılan Dink davasının ilk duruşması 2 Temmuz 2007, 2. duruşması da 1 Ekim 2007 tarihlerinde görülmüştü.