kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dink'in avukatlarından hayal'e "ayet" sorusu

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Dink'in avukatlarından hayal'e "ayet" sorusu
Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 3. duruşması Beşiktaş İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Sabah saat 11.00'de başlayan duruşmaya şu ana kadar iki kez ara verildi. Duruşmada müdahil avukatların sorularını yanıtlayan azmettirici Yasin Hayal kendisinin "Büyük abi" Erhan Tuncel tarafından yönlendirildiğini söyledi. Dink'in avukatlarından Bahri Belen, Yasin Hayal'e, Kuran'ı Kerim'de insan öldürmenin günah olduğunu anlatan Nisa Suresi'nin 95. ayetini okudu. Hayal, kendisine "Ayette yazılanlara katılıyor musun?" diye soran Belen'e "evet doğrudur" diye yanıt verdi.

Erhan Tuncel'in Alperen Ocakları'nda reis olarak kendilerinin başına geldiğini söyleyen Hayal, "Biz o ne dediyse onu yaptık. Bizi Erhan doldurdu. Pişmanım" diye konuştu. Hayal ayrıca Tuncel'in kendisini Çeçenistan Genelkurmay İkinci Başkanı ile de tanıştırdığını söyledi.

Erhan Tuncel'in de sabah verdiği ifadesinde "Muhittin Zenit, Engin Yılmaz ve Memduh abi" diye anılan 3 istihbarat görevlisinin ismini verdiği öğrenildi.

Saat 16.45 sularında ikinci kez ara verilen duruşma yaklaşık yarım saatlik aranın ardından yeniden başladı. Bundan sonra sanık avukatları Yasin Hayal'e sorular yöneltecek.

(ANKA)