kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zafere giden yol!

02.02.2008
* Kahvaltıyı sakın atlamayın. 6-8 saatlik uykudan sonra bebeğinizin mutlaka beslenmeye ve kaloriye ihtiyacı var.

* Öğünlerinizde ne yiyeceğinizi önceden planlayın. Önünüze ne gelirse yemeyin. En güçlü öğününüzün kahvaltı olmasına özen gösterin. Acıktığınızda atıştırmak için yanınızda havuç, elma ya da portakal gibi bir mevsim meyvesi ve kepekli krakerler bulundurun.

* Yağ ve şeker oranı yüksek yiyeceklerden uzak durun. Örneğin mayonezli salata sosları, kremalı makarnalar... Şekerli gıdalar ve tatlılar sizi yarım saat sonra tekrar acıktırır. Onun yerine sizi uzun süre tok hissettirecek, lifli yiyecekler yiyin.

* Haşlanmış, ızgara ya da buharda pişmiş yemekler tercih edin. Bir restorana gittiğinizde bile nasıl pişirildiğini sorun ve istediğiniz gibi hazırlatın.

* Günde en az sekiz bardak su için. İyi besleniyor ve hâlâ açlık hissediyorsanız, bu, gün içinde az su tüketmenizden olabilir.

* Alışverişe tok karnına çıkın, özellikle mutfak alışverişine. Aksi halde açgözlülük yapıp gereksiz bir yığın yiyecek alabilirsiniz!

* Bir davete veya herhangi bir organizasyona gitmeden önce, karnınızı doyurun. Ne kadar tok olursanız, size hiç yaramayacak yiyeceklerden o kadar az atıştırırsınız...

* Sinemaya giderken yanınızda meyve bulundurun. Emin olun, arada alacağınız yağlı patlamış mısır veya çikolata, frigo tarzı şeyler size hiç iyi gelmeyecektir. Üstelik gereksiz para da harcamamış olursunuz!

* Size hamile olduğunuz için sürekli çok yemeniz gerektiğini söyleyen insanlardan uzak durun. Bazı insanlar, kendi yiyemedikleri her şeyi hamilelere yedirmeye bayılır ve bunun için müthiş bir çaba gösterirler. Kimseyi memnun etmek için yemeyin, kibarca teşekkür edin yeter!

* Öğünlerinizi acele etmeden ve çiğneyerek yiyin. Hatta mümkünse yalnız! Araştırmalar kalabalık sofralarda, insanların tek başınayken aldığından yaklaşık 750 kalori daha fazla aldığını gösteriyor. Bunun için şöyle bir metot deneyin: Ağzınıza attığınız bir lokmayı 50 kez çiğnemeden yutmayın. Ne kadar yavaş yerseniz, yemeğinizden o kadar tat alır ve gereğinden fazla yememiş olursunuz.
Haberin fotoğrafları