kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nissan, Cenevre Motor Show 2008'de

06.02.2008
Nissan, konsept aracı PIVO2, süper otomobili GT-R ve Yeni Murano'yu Uluslararası Cenevre Motor Show'da, sergileyecek. ..
GT-R

Nissan, 480PS güç ve 588Nm tork üreten, 3.8lt V6 twin-turbo motorlu, geliştirilmiş dört çeker ve çift debriyaj sistemli GT-R modeli ile otomobil ve sürüş tutkusu kavramlarını yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi, sürüş moduna göre ayarlanabilen farklı vites kutusu ve stabilite ayarlarrının sunulduğu GT-R' da, aracın dinamik ve sportif karakteri ön planda tutuluyor.

GT-R felsefesinin ardında yatan; "her hangi bir zamanda, herhangi bir yerde, herhangi birisi için bir Super Otomobil" kavramı onu güçlendiren en önemli etkenler. Bir seri üretim otomobili olan GT-R, istenildiği taktirde şehir içersinde ağır başlı bir karaktere bürünürken, aynı zamanda da güçlü sportif karakterini Almanya' nın efsanevi Nurburring pistindeki rekor tur zamanıyla da kusursuz bir şekilde kanıtlıyor. GT-R' ın bu fuar için en önemli özelliği ise ilk kez Avrupa'da sergileniyor olması.

PIVO 2

PIVO 2 , Nissan' ın otomobil tutkusu ve tasarım anlayışının hangi noktaya vardığının bir göstergesi. Nissan, bu aracıyla, geleceğin otomobil kullanıcılarına kusursuz bir buluş, yenilikçi ve cesur çözümler sunuyor. Araçta, sıfır emisyonlu, tekerlek başına bir adet düşen, Super-İnce Lithium Ion (Li-Ion) pilli, toplam dört adet 3D disk motor bulunuyor. 360 derece dönebilen yolcu kabini ile sürücü ve yolcular daima seyehat ettikleri yöne doğru bakabiliyorlar. Park manevralarını ortadan kaldırma özelliğine sahip 90 derece dönebilen tekerlekleri ile araç diğer tüm otomobillerden sıyrılıyor. Sürücü, " X by Wire " teknolojili kablosuz yönetim sistemi ile elektronik sinyaller göndererek, direksiyon ve diğer mekanik aletleri kolaylıkla yönetebiliyor.

YENİ MURANO

Yeni Nissan Murano, ilk nesil Murano' nun başarıyla sunduğu teknoloji , güç ve konfor üzerine oturtuldu. Segmentinde, dinamik crossover yapısıyla göze çarpan ve bu sayede kolaylıkla ayırt edilebilen Nissan Murano, yeni tasarım anlayışıyla rakiplerine karşı çok ciddi bir alternatif oluşturuyor.

Yeni Nissan Murano, eşsiz güç, güvenlik ve 4 çeker sistemiyle gerçek bir SUV olma özelliğini taşırken, üstün performans ve kuvvetli görünümüyle sportif bir araç olma özelliklerini de sunuyor.

İkinci jenerasyon Murano, ilk Murano' nun orjinal yapısıyla aynı genleri paylaşırken, kapsamlı değişiklikleri de beraberinde getiriyor. İç kabininde daha konforlu, geniş ve zarif hatlar hakim ve özellikle arka yolcular için bir "business class" ortamı yaratılmış.

Araçta, 265PS güç ve 325Nm tork üreten 24 sübaplı 3,5lt V6 motor kullanılıyor. Aynı zamanda Yeni Murano'da devrimsel bir teknoloji ile geliştirilmiş X Tronic CVT şanzıman görev yapıyor. Yeni CVT vites sitemi, yakıt tüketimini düşürürken, performans kullanımına hemen cevap verecek nitelikte tasarlanmış.

Ayrıca, Nissan' ın yeni teknolojisi olan, çizilmeye karşı koruyuculu boya sistemi, günlük kullanımdan kaynaklanan ya da aracın yıkanmasından ötürü oluşan çizikleri, içerdiği esnek reçine katkısı sayesinde gideriyor.

Nissan' ın fuarın 4. Salonu'nda yapılacak olan basın toplantısı 4 Mart Salı günü saat 08:00'da Nissan motor Ltd.' den strateji ve ürün planlamadan sorumlu Executive Vice President Carlos Tavares' ın konuşmasıyla gerçekleşecek.