kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Almanya: "Hepimiz Türk'üz"

Yeni Haber
Almanya'da yüzlerce Türk ve Alman, Ludwigshafen kentindeki yangında 9 Türk'ün öldüğü evi ziyaret ediyor; yangının olduğu binanın önüne mesajları ve çiçekler bırakıyor. Küçük bir Alman kızın "Eğer bir şey olduysa bizi affedin" yazılı notu okuyanları duygulandırıyor.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yakılan ve 9 Türk'ün öldüğü eve; ülkenin dört bir yanından ziyaretçi akını başladı. Almanlar ve Türkler, çembere alınan ve polis kontrolündeki evin önündeki parkta toplanıyor. Evin önüne "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı", "Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu" ve "Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği" çelenkleri konulurken, polis barikatına da Türk ve Alman bayrakları, karanfiller, oyuncaklar ve çocuklar tarafından çizilmiş resimler asılıyor. Christina isimli bir Alman çocuğun "Eğer bir şey olduysa bizi affedin" yazıp, gül resmi çizdiği notu dikkat çekiyor.

Çocukların resimler yaptığı Almanca notlarda "Çok korkunçtu, kalplerimiz sizlerle" ifadeleri dikkat çekiyor.

Alman Gisela Rote ise, Türkiye'ye tatile gittiğini belirterek, "Türkleri seviyorum" diyor; olayın sabotaj olup olmadığını ise bilmediğini söylüyor.
Bazı Türk vatandaşları ise, üzerinde "Vatan hasreti değil, bizi Nazi nefreti yaktı" yazılı bir dövizi açtılar, ancak kısa süre sonra kapattılar.

TÜRK DİZİSİ ERTELENDİ

Alman 1. televizyon kanalı ARD'de 10 şubat pazar günü yayınlanması planlanan ve tutucu bir Türk ailesini konu alan "Tatort" adlı polisiye dizisi, Ludwigshafen kentindeki yangın dikkate alınarak ertelendi.
Diziyi hazırlayan Südwestrundfunk (SWR) adlı radyo ve televizyon kuruluşunun yöneticisi Peter Boudgoust, bu konuda yaptığı açıklamada, acı yaşayan büyük bir camianın duygularını rencide etmemek için dizinin söz konusu bölümünü 6 Nisan Pazar günü yayınlama kararı aldıklarını söyledi.

SCHAEUBLE: ÜZÜNTÜMÜZ İNSANLARIN MİLLİYETİNE BAĞLI DEĞİL

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ise "Westdeutsche Allgemeine Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, "Yanımızda yaşayan 9 insanın ölümüne aynı şekilde üzülüyoruz. Bizim kurbanlarla ilgili üzüntümüz insanların milliyetine bağlı değil" dedi.