kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyet yaparak 30 beden inceldi 1 yılda tam 70 kilo verdi

DİDEM SEYMEN - SAĞLIK SERVİSİ
Menopozun ardından hızla kilo alan Nalan Vatansever, Prof. Dr. Ziya Mocan'ın uyguladığı diyetle 1 yılda 150 kilodan 80 kiloya inmeyi başardı..
Kiloları yüzünden yıllarca evinden dışarı çıkamayan Nalan Vatansever, diyet yaparak tam bir yılda 150 kilodan 80 kiloya indi. Diyet öncesi Vatansever'in sağlığı ölümcül sınırdaydı. Ayakları hareket edememeyecek kadar şişmiş ve oturduğu koltuktan kalkamayacak duruma bile gelmişti.

NEFES ALAMIYORDU
47 yaşında girdiği menopozun ardından hızla kilo alan Vatansever, nefes almakta da zorlanır durumdaydı. Aldığı kilolar nedeniyle kıyafetlerinin içine giremeyen Nalan Hanım, o dönemde, ancak eşinin kendisi için özel olarak diktirttiği elbiseler ve bol lastikli etekler giyebiliyordu. Nalan Hanım, şişmanlığı sağlığını iyice zorlar hale gediği için ailesinin ısrar etmesi üzerine 14 ay önce Prof. Dr. Ziya Mocan'a gitti ve menopoz diyetiyle fazla kilolarından kurtulmayı başardı. Şimdi, geçen yıl giydiği eteklerin içine iki torunuyla birlikte giren Vatansever şöyle konuşuyor: "Eskiden şişmanlıktan kendime kıyafet almaya bile gidemezdim. Oysa şimdi eski kıyafetlerime baktığımda çok gülüyorum..."

HİÇ SU İÇMEZDİM!
Diyetten sonra hayatının tamamen değiştiğini söyleyen Nalan Hanım, yeni yaşam alışkanlıklarını şu şekilde sıralıyor: "Eskiden hiç su içmezdim ama artık su bardağını elimden düşürmüyorum. Diyetimi hiç bozmadan yapıyorum. Bol bol yeşil sebze, yoğurt ve meyve yiyorum. Günde dört kez 15'er dakika bisiklete biniyor ve yürüyüşlerimi ihmal etmiyorum. Çok acıktığım zamanlarda açlığımı meyve, salatalık veya domates yiyerek bastırıyorum." Şu anda 52 beden olan Vatansever daha önce kaç beden olduğunu bilmiyor. Ama hesaplara göre, 30 beden inceldiğini söylüyor.

İSTEYEN BAŞARIR!
Eşi, çocukları ve torunlarının bu süreçte yanında olduklarının altını çizen Nalan Hanım, kilolu kadınlara şöyle sesleniyor: "Yiyip, içtiklerine dikkat etsinler. Şişmanlık hiç sağlıklı bir şey değil. Kader de değil! İsteyen herkes kilolarından kurtulabilir."