kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Bu acı, barışın başlangıcı olsun'

BARIŞ ERDOĞAN LUDWIGSHAFEN
Yangın faciasının yaşandığı Ludwigshafen kentine gelen Başbakan Erdoğan, "Bu acı, bir barış sürecinin farklı başlangıcı olsun" dedi..
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu acı, bir barış sürecinin farklı başlangıcı olsun" dedi. Başbakan Erdoğan, Ludwigshafen kentine gelerek 9 Türk'ün hayatını kaybettiği bölgeyi inceledi. Erdoğan incelemesinin ardından Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri ve Ludwigshafen'in bağlı olduğu Rheinland- Pfalz eyaleti Başbakanı Kurt Beck ve Almanya Uyum ve Göç Bakanı Maria Böhmer ile birlikte gurbetçilere seslendi.

MEDYAYA MESAJ
Erdoğan, "Dokuz vatandaşımıza önce Allah'tan rahmet diliyorum. Acımız milletçe büyük. Ama görüştüğüm Alman dostlarımız da 'Acımız büyük' diyor" dedi. İki ülkenin medyasına da seslenen Başbakan Erdoğan, "Gelin Türkiye'nin Almanya'nın dostluğunu pekiştirmeye yardımcı olun. Aramızdaki barışı yok edecek başlıklara ve yazılara yer vermeyin. Temenni ederim ki bu acı bir barış sürecinin farklı başlangıcı olsun. Bir sevgi ve dayanışma sürecinin ayrı bir başlangıcı olsun" dedi. Bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşeceğini, Pazar günü ise Almanya'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğini hatırlatan Erdoğan, "Alman polisi ve itfaiyesine teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanın da bu süreci takip edeceğini biliyorum. Biz de takip edeceğiz. Türkiye'den de size kucak dolusu sevgiler getirdiğimi ifade ediyorum" dedi.

CHP DE KENTTE
CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan ile Parti Meclisi üyesi ve Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Ali Kılıç da Ludwigshafen'e geldi. Ergün Aydoğan, Alman hükümetinin Türkiye'den gelen ve yangın araştırma komisyonu ile birlikte çalışan 4 Türk uzmandan rahatsız olmaması gerektiğini söyledi.