kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BOMBALAMA ANI

İşte bombanın düştüğü o an

Duygu GÜVENÇ ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı, 12 saat süren ve 70 hedefin vurulduğu 4 Şubat günü zifiri karanlıkta gerçekleşen hava operasyonunun görüntülerini yayınladı..
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya karşı 4 Şubat günü Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine düzenlenen ve 12 saat süren hava operasyonunun sonuçlarını fotoğraf ve video çekimleriyle açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, bomba bırakan uçak görüntüsünü de ilk kez yayınladı. Bu görüntü, F-16 uçaklarının bomba yağdırdığı sırada, F-4 Terminatör tipi uçaktan çekildi. Genelkurmay tarafından basına dağıtılan görüntülerde ilk kez bir savaş uçağının hedefe kilitlenişi, bombayı bırakması ve bombanın vurması an be an görüntülendi. Bu görüntüler de operasyon sırasında bir uçağın hedefleri vurduğu, bir başka uçağın ise bunu görüntülediğini ortaya çıkardı.

70 HEDEF VURULDU
ABD istihbarat uyduları tarafından çekilen, Hakurk ve Avaşin Basyan bölgelerindeki çekilen operasyon öncesi ve sonrası fotoğraflar da basına dağıtıldı. Görüntülerde terör örgütünün kamp, barınak ve lojistik merkezlerinin nasıl imha edildiği de operasyon öncesi ve sonrası hedefler kırmızı daire ile belirlenerek gösterildi. Operasyon sonrasındaki görüntülerde pek çok binanın tahrip olduğu ve binaların çatısının yok edildiği gözlendi. Pazartesi gecesi 03.00'de başlayan ve 15.15'e kadar süren hava operasyonunda 11 adet hedef grubuna ait toplam 70 hedef vuruldu. Ayın "yeni ay" konumunda olduğu bir günde, zifiri karanlıkta başlayan operasyonun bir bölümünde hedeflerin tespit edilmesi için Lantirn "alçak uçuş lazerle hedefleme" sistemi kullanıldı. F-4 ve F-16 savaş uçaklarını kullanan bazı pilotlar da operasyon sırasında gece görüş gözlükleri taktı. Genelkurmay Başkanlığı dün yapılan açıklamada, "PKK terör örgütünce kullanılan 42 adet muhtelif sığınak/barınak, 6 adet mağara, 15 adet lojistik tesis ile 7 adet eğitim tesisi tahrip edilmiş ve tesislerde bulunan çok miktarda silah, mühimmat ve malzeme kullanılmaz hale getirilmiştir. Teröristlerin kayıplarını belirlemek için gereken çalışmalar çeşitli vasıtalarla sürdürülmektedir" denildi.

TAHRİP BİLANÇOSU
* 42 sığınak-barınak
* 6 mağara
* 15 lojistik tesis
* 7 eğitim tesisi