kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alanya artı 23, Kars eksi 23

Yeni Haber
Soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta etkili olurken Antalya'nın Alanya ilçesinde yazdan kalma günler yaşanıyor. Alanya'da hava sıcaklığı 23 dereceyi bulurken, Kars'ta ise sıcaklık eksi 23 derece olarak ölçüldü.
Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterirken, yurdun güneyi yazı aratmıyor. Sıcak havayı fırsat bilen turistler, sabahın erken saatlerinde Keykubat ve Damlataş Plajı'na akın ederek güzel havanın tadını çıkarttı. Plajlara akın eden yerli ve yabancı turistlerin çoğu denize girdi. Bazı vatandaşlar kumsalda kitap okurken bazıları ise kitap okudu ya da güneşlendi. Park ve bahçeleri tercih edenler aileler ise spor aletleriyle jimnastik yaparak sıcak havanın tadını çıkardı.
Kayseri'den tatil yapmak için Alanya'ya gelen Mehmet Yıldırım, 23 dereceyi bulan hava sıcaklığının yaz aylarını aratmadığını söyledi. Denize girerek güneşin ve kumsalın tadını çıkaran Yıldırım, "Alanya çok güzel. Her yaz tatile geliyorum. Kış ortasında bile Alanya yaz ayları gibi çok sıcak." dedi.
Erzurum'dan Alanya'ya gelen İbrahim Taş ise Alanya'daki havanın kendisini şaşırttığını belirtti. Erzurum'da kar, fırtına ve yağmurun olduğunu söyleyen Taş, "Alanya çok güzel bir turizm kenti. Havası çok güzel. Şu anda sıcaklık Erzurum'daki yaz ayları gibi. Turistler denize girebiliyor. Biz denize girmesek de güzel havada güneşleniyoruz." diye konuştu.
Güneşli havayı fırsat bilerek sahilde örgü ören Alanyalı Merve Kılıç ise güneşli ve sıcak havanın kendileri için şaşırtıcı olmadığını söyledi. Alanya'da yaşadığı için kendisini şanslı hissettiğini kaydeden Kılıç, Alanya'da yaşadığı için mutlu olduğunu ifade etti.
Türk ile evlenerek Alanya'ya yerleşen Rus uyruklu Elizabet Guskov, havanın sıcak olmasını fırsat bilerek sahilde kitap okuduklarını söyledi. Türkiye ve Alanya'da yaşadığı için mutlu olduğunu anlatan Guskov, Rusların Alanya'ya hayran olduğunu kaydetti.