kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Denizli'de hasta uyanıkken beyin ameliyatı yapıldı

Yeni Haber
Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri tarafından, felç riskine karşı bir hastanın beyin ameliyatı lokal anesteziyle (hasta uyanıkken) yapıldı.

Dört yıl önce beyin tümörü sebebiyle İzmir'de ameliyat olan 43 yaşındaki Ataman Demir, nöbetlerinin artması üzerine PAÜ'ye başvurdu. Tümörün yerleşim yeri itibariyle ameliyat sonrası felç riski bulunduğu için hastaya lokal anesteziyle ameliyat teklif edildi. Demir'in kabul etmesi üzerine yapılan ameliyat, hasta ve doktorların konuşmaları arasında bitirildi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini bildiren PAÜ Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Coşkun, "Ameliyatın başında hastanın kolunda kısa süreli bir uyuşukluk olduğu için o bölgeyi koruduk. Böylece bundan sonraki hayatını felçli olarak geçirmesini engellemiş olduk. Uyanık beyin ameliyatları, hastanın tümörünün yüzeysel ama tehlikeli bölgelere komşu olması ve genel anestezi riskinin yüksek olduğu durumlarda yapılmaktadır. Hasta uyumu şarttır." dedi.

Coşkun, bu tür ameliyatların ortalama 3-4 saat sürdüğünü, bu yöntemle hastanelerinde 20 kişinin sağlığına kavuştuğunu sözlerine ekledi.

(CİHAN)