kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öğrenci ve veliler dikkat!

Yeni Haber
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yarı yıl tatilinden dönecek olan öğretmen, öğrenci ve velileri uyararak trafikte acele etmemelerini, alkollü, uykusuz, zincirsiz, yorgun ve aşırı hızla araç kullanmamalarını istedi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı açıklamada, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında ikinci yarı yılın, 11 Şubat Pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, tatilcileri trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tatil dönüşleri nedeniyle trafik kazalarında artış olduğunu vurgulayan Apaydın, "Kış şartlarının oldukça ağır olduğu bu günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkan aileler tatil yörelerinden, memleketlerine dönerken, araçlarının bakımını mutlaka kış şartlarına göre yaptırmalı, zincir ve çekme halatı mutlaka bulunmalıdır. Ancak her şeye rağmen toplu taşıma araçlarının tatil dönüşlerinde tercih edilmesini tüm halkımıza öneriyoruz" dedi.

Yarı yıl tatilinden yaklaşık olarak 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmenin döneceğini belirten Apaydın, sürücülere uykusuz, yorgun, alkollü araç kullanılmamaları ve hatalı sollama yapmamaları uyarısında bulundu. Apaydın, uzun yola çıkacak sürücülere de şu önerilerde bulundu:

"Yola çıkarken araçınızın tam bakımını yaptırın, araç kullanırken yorgunluk hissetmeniz durumunda, yol güzergahında bulunan uygun yerlerde 30 dakika dinlenin. Dinlenme süresini özellikle araçın dışında veya müsait ortam varsa uyuyarak geçirin. Ticari amaçla yük veya yolcu taşıyan araç sürücüleri, araç kullanma süresini aşmayın. Ağır kış şartları nedeniyle ana güzergahlar dışına çıkmayın. Yolculukta mutlaka bakımlı olan yolları tercih edin."

(ANKA)