kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Çalışan kadın aldatır" diyen imama yasak

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı, "Çalışan kadın kocasını aldatır" diyen İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez hakkında yapılan soruşturma sonucunda, görev yerinin değiştirilmesi, bundan sonra vaaz vermesine izin verilmemesi ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarının verilmesini istedi. Diyanet İşleri, CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un vaazların denetimine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, İmam Hakyemez hakkında hazırlanan raporun ilgili makamlara gönderildiği belirtirken, ülke genelinde tüm vaazların da il ve ilçe müftülüklerinin denetimi ve sorumluluğu altında icra edildiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'na yönelttiği, camilerde verilen vaazlar hakkındaki soru önergesi için gönderilen bilgi notunda, "çalışan kadın aldatır" diyen imam Hasan Hakyemez için vaaz yasağı istendiği bildirildi.

Erbatur'un Cuma günü imamlar tarafından verilen vaazların içeriğinin denetiminin nasıl yapıldığına ilişkin sorusuna verilen yanıtta, "Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönergesi'nin ilgili maddeleri gereği her ilde bir vaaz ve irşat kurulu oluşturularak, camilerde verilecek vaazların konuları üçer aylık dönemler halinde verilmekte ve bu program çerçevesinde vaaz edilmektedir" denildi. Ülke genelinde verilen tüm vaazların mevzuata uygun olarak belirli bir program dahilinde ve ilgili il ve ilçe müftülüklerinin denetimi ve sorumluluğu altında icra edildiği de kaydedildi. Önergeye verilen yanıtta, "Çalışan kadın aldatır" diye vaaz veren İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez hakkında yapılan işlemler konusunda ise şu bilgiler verildi:

"Gerekli tahkikatlar yapılmış olup hukuki süreç devam etmektedir. Adı geçen hakkında yapılan soruşturma sonucunda, idari ceza olarak görev yerinin değiştirilmesi ve bundan sonra vaaz etmesine izin verilmemesi, disiplin cezası olarak kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmesi yönünde hazırlanan rapor, nihai işlem tesis edilmek üzere ilgili makamlara havale edilmiştir."

ANKA