kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Topuklu ayakkabılar bel ağrılarına davetiye çıkarıyor

Yeni Haber
Denizli Devlet Hastanesi ortopedi uzmanı Dr. Hüseyin Akdağ, topuklu ayakkabıların şiddetli bel ağrılarına davetiye çıkardığını, gelişme döneminde giyilen sivri burunlu ayakkabıların da parmakların yanlış şekillenmesine sebep olduğunu bildirdi.

Uz. Dr. Akdağ, bu durumun kişinin ilerleyen dönemlerde hayatını olumsuz etkileyebileceğini kaydetti. Estetik görünmek için devamlı giyilen yüksek topuklu ayakkabıların vücut mekaniği ve dengesini olumsuz etkilediğini belirten Akdağ, şiddetli bel ağrılarına sebep olduğunu ifade etti.

Ayak kusurları hakkında da bilgi veren Akdağ, sağlıklı ayak gelişimi için uzman görüşü, takip ve tedavisinin önemli olduğunu belirterek, "Doğumdan sonra bebeğin vücudunun erişkin duruşuna ulaşması 3-4 yaşına kadar sürmektedir.

Ondan önce yürümedeki çoğu acemilikler, ebeveynler tarafından bir sakatlık ve kusur olarak düşünülmekte ve telaşlandırmaktadır. Düztabanlığı iyileştirmek içinse uzmanlarca takip ve tedavi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Her ayakkabının ortopedik olmadığını da vurgulayan Hüseyin Akdağ, tıbbi anlamda ortopedik ayakkabının, ayağın kalıbı çıkarılarak yapılan olduğunu söyledi. Ortopedik adı altında satılan ayakkabıların her ayağa uygun olmadığını hatırlatan Uz. Dr. Akdağ, bunların standart ortopedik ayakkabı niteliği taşıdığını ve kişi için gerekli yararı sağlamayacağını kaydetti.

CİHAN