kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal grup çıkışında bir partilinin kızı Naz’la sohbet etti.

Grupta tesettür dersi

ANKARA
Baykal, kendisine "Sen din işlerinden ne anlarsın" diyen Erdoğan'a İslam alimlerinden yaptığı alıntılarla 'İslamiyette tesettür yok' dersi verdi..
CHP grup toplantısında türban tartışmaları konusunda bugüne kadarki en sert açıklamaları yapan Genel Başkan Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Laikliğin teminatı biziz. Laikliği bize emanet edin" sözlerine "Ciğeri kediye emanet ederim, laikliği sana emanet etmem" dedi. "İslamiyet'te tesettür şart değil" görüşünü İslam alimlerinin sözlerinden alıntılar yaparak destekleyen Baykal, konuşmasını "Bu mücadele devam edecek. Teslim olmak yok. Bu mücadeleyi birlikte inançla götüreceğiz Türkiye cumhuriyetine sahip çıkacağız" diye bitirdi.

GRUPTA SLOGAN ATILDI
Baykal, CHP grubunda sık sık ayakta ve uzun süre alkışlanırken, daha önce görülmedik şekilde "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı atıldı. Baykal'ın açıklamaları şöyle oldu:

* Tesettür dersi: (Erdoğan'ın "Sen din işlerinden ne anlarsın" sözüne yanıt) Örtünme bizim dinimizin bir ihtiyacı değildir. Şu anda örtünme değil, örtünme biçimi dayatılıyor. Bazı Hanefi fıkıhçılar kulakların altındaki saçların gözükebileceğini söylemişlerdir. Ebu Hanifi namazda kadının saçının dörtte birinin görülmesinin namazı bozmayacağını söyler. Ebu Yusuf yarısına kadar gözükmesinin namazı bozmayacağı belirtir. Tesettür imanın, ibadetin şartları arasında sayılmış mı? Hayır. Herkes mahşerde hesabını versin. Sana ne kardeşim? Bunu niye Anayasa kuralı yapıyorsun. Yapınca bölünme başlıyor.

* Solculara Humeyni örneği: (Türban serbestisini destekleyen liberallere) Humeyni ilk olarak liberal, sol, sosyalist kesimleri tasfiye etti. Bunların dışında ne solcu ne sağcı, ama yağcı bir grup var. Ama yağcılığın garantisi yoktur. Mezbaha giden dananın kasabın bıçağını yalayarak kendini kurtarması mümkün değil.

* MHP'ye mesaj: Bir de hasılatçılar var. 'Bu iş kârlı, siyasi yarar var. Bizim de payımız olsun' diyorlar. Yakında bu çocuklar üniversiteyi bitirdiler memur olmak istiyorlar dediklerinde o istismarı önlemek için ne yapacaksın? Tecavüz edilenin 'canını, malını, çantasını alın mı' diyeceksin, ya da 'tadını çıkar' mı demek istiyorsun. 'Dur' deme şansını kaybedersen duramazsın.
Haberin fotoğrafları