kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Laiklik güvencesi'

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti grup konuşmasında başörtüsü teklifiyle ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

* LAİKLİK: Laiklik, kimsenin tasarrufu altında değildir. Bugün parlamento çatısı altında laiklik ilkesine karşı bir parti mi var?

* ATATÜRK VURGUSU: Atatürk'ün çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden yakın olmanın bahtiyarlığı var.

* BİRLEŞTİRİCİ İLKE: Laikliği ayrıştırıcı değil birleştirici bir ilke olarak yaşatmaya, gelecek nesillere taşımaya, bütün cumhuriyet değerleri gibi laiklik ilkesini de her türlü siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya büyük bir özen ve dikkat göstermeliyiz. Ama laiklik üzerinden geçinmeye değil. Siyasetin temel görevi vatandaş ile devlet arasındaki sorunu çözmek aradaki mesafeyi de kaldırmaktır.

* ÖRTMEYENİN HUKUKU: Başını örtenin veya örtmeyenin hukuku ayrı ayrı değildir. Diğer partilerde varsa çözüm önerileri gelsin ortaya koysunlar. Biz bunlara açığız. Derdimiz sorunu çözmek.

* ÇENE ALTI BAĞLAMA: Erdoğan, gazetecilerin çene altı bağlama formülünün yazıldığı YÖK Kanunu geçici 17'nci maddesinde bir değişikliğin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine ise "Grup Başkan Vekili arkadaşlarım çalışmalarını sürdürüyorlar. Diğer partilerden de hukuki destek gelirse, bazı yeni teklifler gelirse bunlar üzerinde MHP ile birlikte bazı çalışmalar yapılabilir, yaparız" dedi. Erdoğan, "Eğer bir teklif gelmezse de çalışma yapacak mısınız?" sorusuna, "Şu anda arkadaşlarımız bu mevcudu koruyorlar. Henüz herhangi bir değişiklik filan düşünmüyoruz" yanıtını verdi.