kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DSP'li Yağız'dan Başbakan'a "Sen ne anlarsın" sorusu

Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'ın, CHP lideri Baykal'ın "dini açıklamalarına" ilişkin yaptığı "Ya sen ne anlarsın o işlerden. Bırak da Diyanet İşleri Başkanı konuşsun" sözlerini Meclis gündemine taşıdı.

Yağız, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, Başbakan Erdoğan'ın, "Ya sen ne anlarsın o işlerden. Bırak da Diyanet İşleri Başkanı konuşsun" şeklindeki sözünün, Diyanet İşleri Başkanı ya da Diyanet'in diğer yetkilileri dışında kalanların kendi dinlerinin gereklerini anlayamayacakları ve inançları konusunda konuşamayacakları anlamına mı geldiğinin açıklanmasını isteyen Yağız, şu soruları yöneltti:

"Bu tür sözler, İsrâ Suresi'nin 53. Ayeti'ndeki '(Ey Muhammed!) Kullarıma de ki, en güzel olan sözü söylesinler' emriyle uyumlu mudur? Bu tür sözlerin, muhatapları açısından incitici olabileceği olasılığını düşünüyor musunuz?

Diyanet İşleri Başkanlığı elbette ki önemli bir kurumdur ama insanlarımız dinlerinin gereklerini bu kurumun yanı sıra doğrudan kendi kutsal kitaplarından ve aydınlatıcı diğer eserlerden de öğrenemezler mi? Araya mutlaka, fetva veren birilerinin girmesi mi gerekiyor?"

(ANKA)