kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Tarifsiz düş kırıklığı' MHP'yi öfkelendirdi

ANKARA
Emekli subaylar, "Türban desteğini" protesto için MHP Genel Merkezi'ne siyah çelenk bıraktı. Tekbir getirerek çelengi parçalayan MHP'lileri polis zor engelledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Tarifsiz düş kırıklığı' MHP'yi öfkelendirdi
Üniversitelerle türban yasağının kaldırılması için AKP ile uzlaşan MHP'yi protesto etmek isteyen emekli askerler, Türkiye Emekli Subaylar Derneği öncülüğünde, MHP genel merkezi önünde bir araya geldi. Dernek Başkan Yardımcısı emekli tuğgeneral Nuri Güneş ve beraberindekiler, üzerinde "Tarifsiz düş kırıklığımızla" yazılı siyah çelengi MHP önüne koymak istediler. Genel merkez önünde toplanan MHP'liler ise gruba "Biz cumhuriyeti de devleti de sizden iyi koruruz" diyerek tepki gösterdiler. Emekli subaylar çelengin bırakılmasının ardından hazırladıkları yazılı bir bildiriyi okumak istediler. tam bu sırada polis barikatını aşan bir grup MHP'li tekbir getirerek emekli subaylarla saldırdı. Siyah çelengi parçalayan MHP'liler çelengin parçalarını emekli subaylara fırlattılar. Polisin müdahale etmesi üzerine olay büyümeden yatıştı. Emekli subaylar ise bildiriyi okuyamadan MHP genel merkezinin önünden ayrıldı.

MEKTUP YAZDILAR
Dernek üyeleri, MHP milletvekillerine de birer mektup gönderdiler. Mektupta şöyle denildi: "...Atatürkçü halkımızın onaylamadığı bir tutumu uygulamanın, gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsan toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacağı kanaatindeyiz. Sizleri, geniş halk kesimlerinin sesine kulak vermeye, ve bunun gereği olarak söz konusu anayasa ve değişiklik düzenlemelerinden vazgeçmeye davet ediyoruz." İzmir de ise Kadın Kuruluşları Birliği mensubu bir grup kadın MHP il binası önüne siyah çelenk bıraktı. Parti yöneticilerinin kadınları il binasına davet etmesi üzerine İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile kadınlar arasında sert tartışmalar yaşandı.
Haberin fotoğrafları