kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İşte tiyatro bu..

İşte tiyatro bu gerçekten.. İşte komedi bu.. İşte sanat bu..
Nasıl mutlu, nasıl keyifli, nasıl coşkulu ayrıldım o gece Kenterler'den.. Koca Bir Aşk Çığlığı adı.. Bu oyunu görmelisiniz.. Bu oyunu mutlak görmelisiniz..
Nerde mi?.
İşte orası zor.. Yapımcı Aysa Prodüksiyon'un salonu yok.. Geziyorlar. Şubat içinde mesela, bu gece ve 9'unda Kadıköy Halk Eğitim Merkezi.. 10 Şubat Caddebostan Kültür Merkezi.. 18 Şubat Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi..
16, 28, 29 Şubat'ta Kenterler'de gene.
Ondan ötesi, İzmir, Ankara'yı da içeren turnenin programını www.aysaorg.com adresinden izlemeniz gerek. İzleyin, yakalayın, görün.. Değer çünkü..
Bu koşullarda tiyatro yapmak güç.. Bu yüzden tiyatrolar, seyircisi garantili Farslar ve vodvillere yöneldi yıllardır. Sabun köpüğü güldürüler, güzel kızlar, yakışıklı delikanlılar falan..
Bu yüzden özlemiştik, buram buram tiyatroyu.. Niye buram buram tiyatro..
Çünkü bir tiyatro oyununun hazırlanmasını anlatıyor, Koca Bir Aşk Çığlığı, zaten. Eskiden karı koca, eskiden ünlü, ama şimdi birbirlerinden nefret eden iki orta yaşlı oyuncu, menecerin oyunlarıyla yeniden bir araya geliyorlar..
Niye buram buram tiyatro..
Oyunu yazan Josiane Balasko bir tiyatro oyuncusu zaten.. Yazdıklarının içinde yaşamış zaten.. Ve de Zeynep Avcı ne güzel çevirmiş..
Niye buram buram tiyatro..
Işıl Kasapoğlu, oyunu enfes sahnelemiş..
Ve asıl önemlisi.. En asıl önemlisi, niye buram buram tiyatro?..
Oyunculuk..
Bir Tilbe Saran izledik, olmaz böyle şey.. Sahneye girdiği anı gösterip "Kim bu" deselerdi bana, 100 isim sayardım Tilbe demezdim.. Bir insan bu kadar mı değişir, bu kadar mı rolünün kişiliğine girer?.. Oyunculuk bu.. Tilbe'yi izlemeye de, alkışlamaya da doyamadım..
Peki Selçuk Yöntem.. Adı, kalite garantisi adamın.. "Selçuk Yöntem" yazıyorsa, gözü kapalı gidin. Mutlak iyidir.. Selçuk gene harika..
İki genç, Hazım Körmükçü ve Bekir Aksoy da çok ama çok iyiler..
Son zamanlarda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum.. Resmen gözlerim yaşardı.. Üstelik yürekten gelen gülmelerdi bunlar..