kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu'daki 100 bin öğrenciye Batı tatili

PERVİN KAPLAN HABER MERKEZİ
15 Haziran'dan itibaren Doğu'dan 100 bin, Batı'dan 20 bin başarılı öğrenci bir hafta yer değiştirecek. Amaç iki bölge öğrencilerinin birbirini tanıması ve önyargıların giderilmesi..
Milli Eğitim Bakanlığı bu yaz yeni bir uygulamaya imza atıyor. Türkiye'nin Doğu ve Batı illerindeki öğrencilerin birbirlerini tanımalarını sağlamak ve önyargıları ortadan kaldırmak için "gönül köprüsü" kurulacak. Okullar kapandıktan sonra 6. 7. 8. 9. ve 10. sınıf öğrencileri birer hafta "bölge" değiştirecek. Doğu illerinden 100 bin öğrenci başta deniz kenarındaki İzmir, Antalya, İstanbul gibi kentlere, Batı'dan 20 bin öğrenci de Diyarbakır, Hakkâri, Mardin gibi illere gidecek.

KIZ ÖĞRENCİYE KIZ ÇOCUK AİLESİ
Okullar tapandıktan sonra 15 Haziran'da ilk öğrenci grubu seyahate başlayacak. Projeye katılacak öğrencilerin seçimi başarılarına göre yapılacak. Başarılı ve maddi durumu başka illeri gezip görmesine imkân vermeyen öğrencileri seçilecek. Yolculuk otobüs ile gerçekleştirilecek. Her otobüste biri tarih ya da cografya diğeri rehberlik olmak üzere 2 öğretmen ve bir idareci olacak. Tarih ve coğrafya öğretmenleri illerdeki tarihi mekânları öğrencilere gezdirecek ve bilgi verecek. Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ortaöğretim kurumlarının yurtlarında konaklayacak. Projede aileler de Bakanlığa başvurarak gönüllü mihmandarlık yapabilecek. Öğrenciler iki günlerini "mihmandar" aileler ile geçirip, bölgenin aile yapısını görecek. Kız öğrencilere kız, erkeklere de erkek çocuk sahibi aileler mihmandar olacak. Öğrenciler tatil sırasında yaşadıklarını kompozisyona dökecek. Bakanlık daha sonra bu anıları toplayıp kitaplaştıracak.