kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ODTÜ Rektörü: Gençliğin sokağa taşma riski var

Yeni Haber
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, türban nedeniyle yaşanan gerginliğinin üniversite gençliğinin sokağa taşmasına neden olabileceğini belirterek, "Hep beraber bu gerginliğe son vermeliyiz. Toplumsal mutabakat arayalım" dedi. Akbulut, Meclis'in türban konusunu aceleye getirmemesi gerektiğini vurguladı.

Toplantı öncesi açıklamaya yapan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, üniversite gençliğinin her zaman sokağa taşma riskinin bulunduğunu kaydetti. Akbulut, "Ekonomik kriz kapıdayken gençlerin sokağa çıkma riski vardır. Gençler 60'lı, 70'li ve 80'li yıllarda da sokağa taşmışlardır. Şuanki ortamda bir gerginlik yaratılması 2001'deki çöküşe benzer bir çöküş ihtimalini arttırıyor. Türkiye'nin ve üniversitelerin huzura ihtiyacı var" diye konuştu.

"YAŞANAN GERGİNLİĞE MECLİS KATKI YAPMAMALI"

Yaşanan gerginliğe Meclis'in katkı yapmaması gerektiğini dile getiren Akbulut, "Gençliğin sokağa taşma tehlikesini görüyoruz. Hep beraber bu gerginliğe son vermeliyiz. Toplumsal mutabakat arayalım" dedi

Gazetecilerin, TKP'li bir grup öğrencinin türbana karşı ODTÜ'de gösteri yapmasını hatırlatması üzerine, söz konusu öğrenciler hakkında soruşturma açılmayacağını bildirdi. Akbulut, üniversitelerin inancın yaşandığı yer değil, özgürce dile getirildiği yerler olduğunu belirterek, "İnancın dile getirilmesi suç değildir, fakat bu yaşamak oluyor" dedi.

AA