kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kütahya'da tren kazası : 9 ölü

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kütahya'da tren kazası : 9 ölü
Kütahya'nın Merkez ilçesine bağlı Çöğürler Köyü yakınlarında TCDD Pamukkale Ekspresi'nin vagonlarının raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada, 9 kişi hayatını kaybetti.

Alınan ilk bilgilere göre, İstanbul'dan Denizli'ye giden 71322 nımaralı Pamukkkale Ekspresi'nin bazı vagonları, Çöyürlü istasyonundan ayrıldıktan sonra 2 buçuk kilometre ilerdeki Çat deresi mevkiinde raydan çıktı. Gece saat 03.00 sularında, Merkeze bağlı Çöyürler Köyü ile Ahiler Köyü arasında meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi de yaralandı.

Trende yaklaşık 450 yolcu bulunduğu, kaza sonrası yolcuların otobüslerle Kütahya'ya gönderildiği belirtildi. Bu arada Konya'ya giden Meram Ekspresi de kaza sebebiyle Kütahya garında durdurularak yolcular otobüslerle gönderildi.

Kaza sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Kütahya Vali Yardımcısı Ömer Eru, kazanın don nedeniyle meydana geldiğini, kaza sırasında bölgede hava sıcaklığının -12 derece olduğunu belirterek, kazada sabotaj ihtimali olmadığını, enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra jandarma tarafından detaylı incelemenin yapılacağını söyledi.

Öte yandan 1990 yılında da aynı noktada yine tran bir tren kazasının meydana geldiği kaydedildi.

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Başbakanlık Türkiye Acil Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kütahya yakınlarında meydana gelen tren kazasında yaşamını yitirenlerle yaralananların isimlerini açıkladı.

Genel Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kütahya-Afyon güzergahında bulunan Çöğürler-Değirmenözü istasyonları arasında Pamukkale Ekspresi'nin gece saat 02.00 civarında raydan çıkması sonucu meydana gelen kazanın ardından, Genelkurmay Başkanlığı, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıkları, TCDD Genel müdürlüğü, Sivil savunma Genel müdürlüğü, Kütahya Valiliği, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile başlatılan çalışmaların sona erdiğini bildirdi.

9 ÖLÜ 30 YARALI

Açıklamada, 9 ölü ve 30 yaralının bulunduğu bildirilerek yaralı vatandaşlardan Kütahya Devlet Hastanesi, Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi, Afyon Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Hastanesi'nde tedavi altına alındığı açıklandı. Trende bulunan diğer vatandaşların da Valilik organizasyonuyla gidecekleri illere gönderildiği bildirildi.
Kazada yaşamını yitirenler ve yaralılar şunlar:

HAYATINI KAYBEDENLER

Mehmet Böbrek (1957/Eskişehir)
Ahmet Sarıkaya (1966/Eskişehir)
İbrahim Doğan (1987/Denizli)
Yusuf Açıkgöz (1980/Afyon)
Kerim Yarar (1992/İstanbul-Pendik)
İbrahim Levent (1976/Afyon)

KÜTAHYA DEVLET HASTANESİ'NDE BULUNAN YARALILAR:

Bahadır Korkmaz, Musa Bıyıklı, Sultan Bıyıklı, Latif Bıyıklı, Yunus Akkuş,Cem Bulut Ekinci, Gökhan Bıçakçı ve Musa Deniz

EVLİYA ÇELEBİ DEVLET HASTENESİ'NDE BULUNAN YARALILAR

Nazik Savaş, Mahmut Savaş, Hatice Göksel, Kezban Şentürk, Tuğba Hüryaşar, Mustafa Hüryaşar, Selma Hüryaşar, Fatma Nur Akçalı, Serpil Akçalı, Cansu Göksel, Hayalı Kalgır, Figen Kalgır, Mustafa Önal ve Derya Ünal

AFYON DEVLET HASTANESİ'NDE BULUNAN YARALILAR

Haydar Acar, Yusuf Onay, Cavide Güler, Ceren Güler, Mustafa Muaz Dalkılıç, Musab Muaz Dalkılıç

AFYON KOCATEPE HASTANESİ'NDE BULUNAN YARALILAR

Cemile Dilber ve M.Emin Erez

TREN ŞEFİ ARKADAŞIYLA CAN VERDİ


Eskişehir'de yaşayan tren şefi Ahmet Sarıkaya, gezmesi için çağırdığı işitme engelli arkadaşı Mehmet Börek'le birlikte yaşamını yitirdi.

Tren kazasında ölen işitme engelli Mehmet Börek'in (49) ablası Niğmet Börek, AA muhabirine, kardeşi Mehmet'in ağabeyi Mustafa Börek'in garda bulunan büfesinde çalıştığını belirterek, bekar olan Mehmet Börek'in bir bisküvi fabrikasından emekli olduğunu kaydetti.

Birlikte yaşadıkları kardeşinin işitme engelli olduğunu ve konuşamadığını ifade eden Börek, şöyle konuştu: ''Konuşamıyordu ama kendini el kol hareketleriyle ifade edebiliyordu. Emekli olduktan sonra vaktini garda geçiriyordu. Garda çok sevilen birisiydi. Gezmeyi çok seviyordu. Gardaki tren görevlilerinin hepsiyle arkadaştı. Tren kazasında yaşamını yitiren tren şefi Ahmet Sarıkaya (42) ile arkadaştı. Ahmet Sarıkaya, Mehmet'e 'Seni Denizli'ye götürüyüm' demiş. Ben 'Gitme' dedim. Dinlemedi, gitti. Cenazesi geliyor şimdi. Çok üzgünüz.''

Üç çocuğu bulunan tren şefi Ahmet Sarıkaya'nın Yenibağlar Mahallesi'ndeki evinde de yakınları taziye ziyaretinde bulundu.

KAZANIN SEBEBİ RAY KIRILMASI


Kütahya'da meydana gelen tren kazasının ardından yapılan ilk incelemelere göre kazanın conta başındaki ray kırılmasından kaynaklandığı tespit edildi.

TCDD'den yapılan açıklamaya göre, Haydarpaşa-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi, Kütahya -Afyon güzergahında bulunan Çöğürler-Değirmenözü istasyonları arasında raydan çıkarak 2 vagon yat yattı. Haydarpaşa'dan 298 yolcu ile hareket edip, Kütahya'dan aldığı yolcularla birlikte toplam 436 yolcusu bulunan Pamukkale Ekspresi'nde 9 kişi hayatını kaybetti. Ölen vatandaşların cenazeleri Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, yaralıların tedavileri ise Kütahya ve Afyon Devlet Hastanesi'nde yapılmaya devam ediyor.

TÜRK KIZILAYI, OLAY YERİNE 200 BATTANİYE VE GIDA GÖNDERDİ

Türk Kızılayı, Kütahya'daki tren kazasının ardından kazazedeler ve olay yerine gelen yakınları için 200 battaniye ve gıda gönderildiğini bildirdi.

Türk Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, yaralıların kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Eskişehir ve Kütahya kan merkezlerinin hazırlıklarını tamamladığı ifade edildi.

Kaza haberinin alınmasının ardından, Ege Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Afyonkarahisar Yerel Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi ile Kütahya Şubesinin alarma geçirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Afyon merkezi kaza alanına 100 battaniye gönderirken, bir uzman ekip de bölgeye gelmesi beklenen kazazede yakınlarını karşılamak için 100
battaniye ile Kütahya Tren Garı'na gönderildi. Türk Kızılayı Kütahya Şubesi de kaza bölgesinde sıcak çay ve poğaça dağıtmak üzere tüm hazırlıklarını tamamladı.

DENİZLİ GARINDA SESSİZLİK HAKİM

Haydarpaşa-Denizli seferini yapmak üzere dün İstanbul'dan kalkan Pamukkale Ekspresi'nin yaptığı kazası sonrası Denizli tren garında sessizlik hakim.

Tren garında herhangi bir olağanüstü durum gözlenmezken Pamukkale Ekspresi'nin kaza olmasaydı bu sabah saat 8.00'de Denizli'de olacağı öğrenildi.

AJANSLAR