kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Veli Küçük

Küçük 'halkı tahrik'ten cezaevine kondu

Veli SARIBOĞA SABAH
Beşiktaş Adliyesi'nde dün hâkim karşısına çıkan emekli tuğgeneral Küçük, bir buçuk saat ifadeden sonra yedi kişiyle birlikte tutuklandı..
Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Fikri Karadağ'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi dün gece tutuklandı. Böylece son iki günde tutuklananların sayısı 13'e yükseldi. İlk gün adliyeye getirilen 27 kişiden 5 kişi tutuklanırken 10 kişi serbest bırakılmıştı. Daha sonra saat 23. 50'de ad liyeye getirilen Veli Küçük ile emekli Albay Fikri Karadağ, Kuvayi Milli Derneği Başkanı Hüseyin Görüm, dernek yöneticisi Oğuz Alparslan Abdülkadir, avukat Kemal Kerinçsiz, gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi halkla ilişkiler sorumlusu Sevgi Erenerol ve Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan ile derneğin Pendik Şube Başkanı Hüseyin Gazi Oğuz sabah saat 05.00'e kadar sorgulandı. Kerinçsiz'in sorgusu 04.00'e kadar sürerken, Küçük ise yaklaşık 3 saat ifade verdi. 9 kişi daha sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi dün gece yurtdışı yasağı getirdiği Kömürcü'yü serbest bırakırken, 8 zanlıyı ise 'Halkı hükümete karşı isyana tahrik' ve 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutukladı. Erenerol Paşakapısı, diğer zanlılar Kartal H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Görüm adliyeden çıkarken, "Kuvayı Milliye 1919 kazandı" diye bağırırken yakınları da "Vatan sağ olsun" diyerek tutukluları alkışladı.

KÜÇÜK İDDİALARI REDDETTİ
Veli Küçük'ün yaklaşık 1.5 saat sorgulamasında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Küçük'ün evinde ele geçirilen dökümanlarla ilgili olarak kendisinin JİTEM komutanlığı yaptığını, söz konusu belge ve dökümanların kendisinde bulunmasından doğal bir şey olamayacağını öne sürdüğü ve belgeleri nereden bulduğunu açıklayamayacağını söylediği öğrenildi. Savcılık ve mahkeme tarafından serbet bırakılan diğer 13 kişi ise şunlar: Ali Yasak, Ümit Oğuztan, Murat Özkan, Mehmet Bozkaya, Engin Zorba, Fuat Turgut, Asım Demir, Raif Görüm, Emir Caner Yiğit, Tanju Okan, Yaşar Aslanköylü, Atilla Aksu ve Anotoli Madjar.