kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyanın bile gözü Yiğidolar'ın üstünde

CEYDA DİNÇBAKIR SİVAS
ABD ve İngiliz gazeteleri lig lideri Sivas'ın yükselişini haber yaptı. Kent bayraklarla donatıldı, nefesler tutuldu. Soğuk duası eden taraftar, tribünde donmaya razı ancak güneş açtı bile..
Sivas'ta büyük gün... Anadolu'nun bu sezonki kralı Sivasspor, lig liderliğini bırakmamak için Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Türkiye'nin ve dünyanın gözü Sivas'ta. 4 Eylül Stadı'nda mücadele edecek takımları için Sivaslılar, nefeslerini tuttu. Şehir, bayraklarla donatıldı, taraftar hazır.... Hafta boyunca her geçen gün yükselen heyecan, dün doruğa ulaştı. "Fener heyecanı", kamusal alan tanımıyor. Valilikte, kamu kurumlarında, üniversitede, esnaf, kıraathanelerde tek konuşulan konu, Fenerbahçe maçı. Erkekler galibiyete kesin gözüyle bakarken Sivaslı kadınlar daha temkinli; "beraberlik" bekliyor.

"SOĞUK DUASI" EDİYORLAR
Dondurucu soğuğa alışkın olmayan rakiplerine karşı Sivasspor'un taraftarları Fenerbahçe maçı sırasında da havanın "soğuk" olması için dua ediyor. Onlar tribünde "donsun", yeter ki Sivas'ın golcüleri, Fenerbahçe'nin filelerini havalandırsın. "Sarı kanarya" da Sivas soğuğunda kaybolmamak için önlemini almış durumda. Fenerbahçe takımına dört gündür soğuktan etkilenmemesi için vitamin yüklemesi yapılıyor. Sıcak ülkeden gelen 6 futbolcusu olan Fenerbahçe, Moskova'dan getirilen, özel buz kramponu ile İsveç'ten soğuğa karşı koruyucu krem getirtmişti. Güney Amerika'dan gelen Fenerli futbolcular belki de hayatlarında ilk kez böyle bir soğukta oynayacaklar. Ancak dün açan güneş Sivaslıların yüzünü astı. Kadınlar, çocuklar, üniversite öğrencileri, okullar, şehit aileleri... Sivil destek çok fazla Sivasspor'a. Takıma gönülden bağlı; Rabia Talay. Yaptığı el işleri, iğne oyalarından kültür merkezinde düzenlediği kermesin gelirini, Sivasspor'a bağışladı. "Sivas'ın aşıklısıyım" diyen Rabia Talay'ın takıma armağanı da kendi el emeğinden. Talay ile birlikte Emine Kösemen, Nimet Heper, Selma Caner ve Aliye Akoymak da Fenerbahçe maçını dört gözle bekliyor. Sivas'ın kadınları erkeklerden daha temkinli... "Allah utandırmasın ama berabere kalırız" diyorlar. Kendisi için "Yiğido kız" nitelemesi yapan Nimet Heper, Sivasspor'un ilk basın sözcüsü. Fenerbahçe yönetiminde de yer alan Heper, Fenerbahçe ile mücadelesinde gönülden "Sivasspor" u destekliyor.

"DİNLERİN BULUŞTUĞU SİVAS"
Teknik Direktör Bülent Uygun, SABAH'a özel açıklamalar da bulundu. Uygun'un takımına cesaret veren de güçlü bir kişiliği var. Genç hoca, Fener maçını kazandıkları takdirde şehir ve insanların da kenetlenmeye gideceğini düşünüyor. Fener maçı öncesinde iki gün oruç tutan Uygun, "İnançsız insan hiçbir şeyi başaramaz" diyerek Türkiye'nin mozaiğini yansıtan takımı için şunları söyledi: "Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas topraklarındayız. Benim takımımda Müslüman, Ermeni, Yahudi, Hristiyan, Musevi, her dinden futbolcu var. Dinlerin buluştuğu dinler takımıyız. Her şeyi özgürce yaşayabilir ve konuşabilirler."

BİLETLER KARABORSADA
Sivasspor, Fenerbahçe ile karşılaşmaya hazırlanırken takımın renkleri kırmızı-beyazlı atkısı, beresi ve formaları da yok satıyor. Meydan'da biletlerin satış yerinde uzun kuyruklar oluşurken biletler tamamen tükendi, kale arkası ve maraton biletleri satışta. Biletler, karaborsaya düştü. Biletler 200-250 YTL'den bile alıcı buluyormuş. Kuyruğun önüne geçerek 10 YTL'yi uzatıyor bir Sivaslı, "takıma bağışlamak istiyorum" diyor, yerde bulmuş parayı, "feda olsun Sivasspor'a..."
Haberin fotoğrafları