kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Özak: Başörtüsünü germeden çözeriz
Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda laikliğin insanların dini inançlarının gereğini yerine getirmelerini engellemek olmadığını söyledi. Başörtüsü konusu üzerinde çok konuşmamak gerektiğini ifade eden Özak, "Meclis'te arkadaşlarımızla bir araya gelip bu konuyu çözeceğiz. Bunu da fazla germeden ve halkın istediği şekilde çözeceğiz'' dedi.

Şandır 'simgecileri' Allah'a havale etti
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Mersin'in Erdemli ilçesi Ülkü Ocakları Temsilciliği'nce düzenlenen toplantıda "Bize göre baş örtüsü, bir inanç değeridir. Baş örtüsünü siyasetin gereği takanları Allah'a havale ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok'' dedi. MHP Genel Muhasibi Ümit Şafak da başörtüsüne karşı çıkan rektörleri kast ederek, hukuk devleti içinde kanunlara uyulmasını, keyfiyetle üniversite yönetilmemesini istedi.

Şener, laiklik tartışmasına kızdı
TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Türkiye'de, herkesin ortak değeri olan laikliğin bile bir çekişme aracı haline getirildiğini söyledi. İzmir'de, Anadolu Birliği Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Şener, "Benim en üzüldüğüm konulardan biri bu ülkenin tüm insanlarının ortak değeri olması gereken temel kavramların bile bir çekişme ve ayrışma konusu olarak hep gündeme gelmesidir" dedi.