kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Perihan Savaş "Çok dobradır" dediği Müjde Ar'ın Yeşilçam'da yeni bir dönem başlattığını söyledi.

Müjde Türk Sineması'ndaki cinsellik tabularını yıktı, soyunan kadın oldu

* Türkan Şoray'la ilgili 'Benim onun yerine geçeceğimden korktu' demişsiniz. Altın Kelebek'i aldığınızda sizinle birlikte fotoğraf çektirmek istememiş...
Basında yanlış aksettirildi sözlerim. Evet, Türkan Hanım fotoğraf çektirmek istemedi. O olayda ben çok üzülmüştüm. Rüçhan Bey'in ısrarıyla bir kare çekildi sonradan... Ama 'beni engelledi, işime mani oldu' filan demedim. Böyle bir saygısızlık, terbiyesizlik de yapmam. 'Dört yapraklı yonca' diye isimlendirilen dört oyuncu (Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik) o yıllarda asla birlikte fotoğraf filan çektirmezlerdi. Ben, Necla Nazır, Gülşen Bubikoğlu, Hale Soygazi aynı dönemiz. 80'lerin başı gibi de Müjde (Ar) geldi. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmadı. Müjde'nin tarzı daha farklıydı.

MÜJDE ÇOK ZEKİDİR
* Nasıl farklıydı?
Müjde Ar, Türk Sineması'ndaki tabuları yıktı. Türkiye'de kadına cinsellikle ilgili bakış açısını gündeme getirdi. Biraz daha rahat, serbest, öpüşen, soyunan kadın oldu.

* Karşı değilsiniz bu tarz şeylere bildiğim kadarıyla...
Değilim ama Türkiye'de biraz çekiniyorum ben bundan. Çünkü bizde, iyi ve kötü var. Herkes her rolü oynamıyor. Ben tiyatro kökenliyim ve oyuncu her rolü oynamalı diye düşünüyorum. Ben sinemada bir kere 'Sapık Kadın' diye bir film yaptım, olay oldu. İnsanlar bana 'Nasıl sen böyle bir rolde oynarsın?' diye sitem ettile

* Müjde Ar, şimdi de 'Haydi Gel Bizimle Ol' programıyla çok konuşuluyor. Nasıl buluyorsunuz?
Müjde benim çok eski arkadaşımdır. Çok severim, çok dobradır. Aklına geleni güm diye söyler. Bu yönünü de programında gösteriyor. O gazoza mazoza da çok güldüm. O kadar zeki ki... İnsanların söylediklerini başka türlü algılayıp bunun basında çıkacağını ve çok konuşulacağını gayet iyi biliyor.