kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eyleme geçeceklerken operasyona başlandı

Sırrıberk ARSLAN - Mehmet BONCUK SABAH
El Kaidecilerin, telefon dinlemesine takılan eylem startı anlamına gelen şifreli sözleri polisi harekete geçirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Eyleme geçeceklerken operasyona başlandı
Gaziantep'te, bir polisin şehit olduğu, 4 örgüt üyesinin de ölü ele geçirildiği El Kaide operasyonunda, teknik takipte olan zanlıların telefon dinlemesine takılan sözleriyle düğmeye basıldığı öğrenildi. 12 saat polisle çatıştıktan sonra oğluyla birlikte ölü ele geçirilen Mehmet Polat'ın evinde, Adana ve Mersin'deki askeri birlikler, bankamatikler ve polis lojmanlarının yerini gösteren basit krokilerin çıktığı belirlendi. Zanlıların, operasyonda ele geçirilen 75 kilo amonyum nitrat, 40 kilo kükürt ve 10 kilo gübre ile yapacakları bombayla sansasyonel eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Dün yapılan aramada eşyaların arasında bir kalaşnikof marka otomatik silah da bulundu.

"ARTIK KULAKLAR ÇINLASIN"
El Kaide'nin Gaziantep yapılanmasından sorumlu olan Servet Sarıoğlu, Cebrail Kirazoğlu ve Mehmet Polat'ı polisin 6 aydır hem hücre evlerini hem de telefonlarını dinlediği ortaya çıktı. Teknik takip sırasında üçlünün arasında geçen birkaç telefon konuşmasında "Artık kulakları çınlatmanın zamanı geldi. Kulaklar çınlasın" sözünün geçmesi üzerine operasyon için start verildi. Bu sözlerden yakında eylem yapacakları belirlenen zanlılara yönelik baskın düzenlendi.

EŞİ: HABERİM YOKTU
Mehmet Polat'ın eşi Fetiye Polat'ın Emniyet'te "Okuma yazmam yok. Kocam eve köylüsü arkadaşları ile gelirdi. Bazen evde 7-8, bazen de daha fazla olurlardı. Evde silahların olduğundan haberim yoktu. Onların toplantılarına oğlum Zeki de katılırdı" dediği öğrenildi. Mehmet Polat ve oğlu Zeki'nin cenazeleri Işıklı köyünde defnedildi. Defne karşı çıkan muhtar Mehmet Ali Kuzu, "Yasal olarak yapacağımız bir şey yok. Tepkimi göstermek için cenaze öncesi köyden ayrıldım" dedi.